Förra stjärnan jämför Uefa med Trump

TT-Reuters

Publicerad 2020-04-02

Marc Overmars vill att den nederländska fotbollsligan lägger ner. Arkivbild.

Ajax-direktören Marc Overmars vill inte att den nederländska fotbollsligan spelas klart i sommar utan stängs helt.

– Hallå! Det dör mer än 100 människor om dagen på grund av coronaviruset, säger han.

Den förra landslagsstjärnan, numera ansvarig för fotbollsverksamheten i Ajax, är mäkta irriterad på Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, och det nederländska förbundet KNVB. Fotbollsorganisationerna anser att fotbollsligorna ska spelas klart i sommar efter att coronakrisen lugnat ner sig.

– Varför handlar det om pengar och inte folks välmående? Jag hade hoppats att KNVB skulle ta ett eget beslut, men nu gömmer man sig bakom Uefa, säger Overmars.

– Jag förstår inte det. Vi i Nederländerna är inte beroende av tv-rättighetsinkomster som ligorna i Spanien, England, Italien och Tyskland är. Jag tror att KNVB är satt under stor press av Uefa att fortsätta spela till vilket pris som helst. KNVB och Uefa är som USA:s president Donald Trump för en vecka sedan, då han sa att ekonomin var viktigare än coronaviruset.

Den förra Barcelona- och Arsenalmittfältaren, vars lag är i delad ledning i ligan efter 25 av 34 omgångar, anser att den nederländska ligan ska stängas ner helt.

– Hallå! Det dör mer än 100 människor om dagen i Nederländerna på grund av coronaviruset. Ligan är död, livet är viktigare, säger Overmars.