Fint kött till valborg
Vi dammar av en 60-talare lagom till valborg.
(Har du ingen tåt så lägg köttbitarna direkt i buljongen bland grönsakerna. Det blir förvisso inte biff i snöre men gott ändå.)
Biff i snöre
Ingredienser
- 600 g rostbiff, eller oxfilé
- 800 g djupfrysta soppgrönsaker
- 2 köttbuljongtärningar
- kökssnöre
Såsen
- 2 sardeller
- 1 ägg, hårdkokt
- 1 msk persilja, hackad
- 1 msk timjan, hackad
- 2 msk gräslök, hackad
- 1 msk fransk senap
- 1 msk vinäger
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Gott att dricka till
En lång vinter har rasat ut. Vi är värda ett extra gott rödvin:
Saint-Amour Pellerin 2000 (5273) Frankrike, 85 kronor.
Jon Hansson