Av pedagogiskt nit har vi låtit snöret sitta kvar på biffen. Du tar givetvis bort det innan du serverar.

Fint kött till valborg

2 (1 röst)

Vi dammar av en 60-talare lagom till valborg.

(Har du ingen tåt så lägg köttbitarna direkt i buljongen bland grönsakerna. Det blir förvisso inte biff i snöre men gott ändå.)

Biff i snöre

  • Ingredienser

  • 600 g rostbiff, eller oxfilé
  • 800 g djupfrysta soppgrönsaker
  • 2 köttbuljongtärningar
  • kökssnöre
  • Såsen

  • 2 sardeller
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk timjan, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Gott att dricka till

En lång vinter har rasat ut. Vi är värda ett extra gott rödvin:

Saint-Amour Pellerin 2000 (5273) Frankrike, 85 kronor.

Jon Hansson

Följ ämnen i artikeln