Chelsea och Manchester City vidare i FA-cupen

Publicerad 2018-01-28

Chelsea och Manchester City är vidare till åttondelsfinal i FA-cupen.

Michy Batshuayi gjorde två mål i Chelseas 3–0-seger över Newcastle innan City slog Cardiff med 2–0.

Topplagen i Premier League hade en tung FA-cupslördag.

Tottenham fixade ett sent omspel mot Newport medan Liverpool åkte ur turneringen efter 2–3 hemma mot West Bromwich.

Dags för nya favoritfall när Chelsea och Manchester City var i farten under söndagen?

Nej, båda lagen gjorde vad de skulle och är vidare till åttondelsfinal i FA-cupen.

Batshuai tvåmålsskytt

Hemma på Stamford Bridge gjorde Michy Batshuayi både 1–0 och 2–0 i första halvlek hemma mot Newcastle och såg till att målskörden för säsongen för hans del nu ligger på tio mål totalt.

I andra halvlek skruvade sedan Marcos Alonso vackert in slutresultatet 3–0 på frispark.

De Bruyne med smart frispark

Inte heller Manchester City hade några större problem i sin bortamatch mot Cardiff.

Kevin De Bruyne ordnade 1–0 redan efter åtta minuter med en finurlig frispark under muren, innan Raheem Sterling nickade in 2–0 tio minuter före paus.

Åttondelsfinalerna lottas under måndagskvällen.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)