De har köpt in världens dyraste back.

Men i dag var VAR Liverpools bästa försvar.

Och då gjorde ändå West Bromwich tre mål i första halvlek.

Liverpool FC

Holländaren Virgil van Dijk köptes in för att täta Liverpools läckande försvar. Men trots att världens dyraste försvarare genom tiderna startade i kvällens FA-cupmöte mot West Bromwich såg backlinjen fortsatt ihålig ut.

Firmino lobbade visserligen in 1–0 på returen efter Salahs friläge, men sedan var det West Bromwich för hela slanten i tio minuter.

Bara sekunder efter ledningsmålet kvitterade Jay Rodriguez med ett stenhårt skott i krysset bakom Mignolet framför The Kop.

I den tionde minuten gjorde samme Rodriguez mål igen efter fint förarbete av Krychowiak och Gibbs.

Och strax efter det trodde alla att Dawson hade nickat in 3–1 till bortalaget efter att Liverpoolförsvaret gått bort sig på en hörna.

Självmål av Matip

Men då trädde VAR (Video Assistant Referee) in i handlingarna. Efter att ha konsulterat det nya videogranskningssystemet dömde domaren Pawson bort målet för offside på Gareth Barry.

Och snart var det dags igen. I den 25:e minuten fick Liverpool straff efter att VAR visat att Livermore dragit Salah i armen. Firmino hade chans att även han bli tvåmålsskytt, men brasilianaren sköt straffen i ribban.

I halvlekens slutminuter gjorde i stället West Bromwich 3–1 – men inte utan att VAR konsulterats för tredje gången i första halvlek.

Rodriguez stod förmodligen offside på Krychowiaks inspel, men ansågs inte påverka spelet när Matip försökte klacka bort bollen men i stället styrde in den i eget mål.

Salah reducerade

I andra halvlek dominerade Liverpool bollinnehavet och hade flera fina chanser till reducering, bland annat genom inbytte James Milner.

I den 78:e minuten lyckades Salah reducera efter att Trent Alexander-Arnolds inlägg till slut landat framför fötterna på egyptiern.

Därefter etablerade Liverpool ett kompakt tryck mot gästernas straffområde och i matchens sista minut fick van Dijk ett bra läge att nicka in kvitteringen. Foster räddade dock och Liverpool är därmed utslaget ur FA-cupen.

Enligt legendaren Steven Gerrard sumpade laget sina bästa chans att vinna en titel den här säsongen.

– I den här klubben handlar det om att vinna troféer. Det här är ett stort nederlag för Jürgen Klopp och det här laget. Det här var en realistisk trofé de hade kunnat vinna, säger han i BT Sports sändning.

Två raka mot jumbon och nästjumbon

West Brom-spelarna var desto mer nöjda.

– Det var mycket väntan och osäkerhet (med VAR) men vi var tvungna att behålla fokus. Vi ville vara täta bakåt men också hota dem, och vi kände att vi kunde utnyttja dem defensivt. Det är en skön känsla att komma hit och vinna, säger Jay Rodriguez enligt The Guardian.

– Vi fick kämpa hårt i kväll och det var en härlig seger, fortsätter Craig Dawson.

Efter den spektakulära vinsten mot Manchester City härom veckan har Liverpool nu förlorat mot jumbon och nästjumbon i Premier League i sina två senaste matcher: först mot Swansea i ligan och i kväll mot West Bromwich i FA-cupen.