Minipizzor med skinka

Uppdaterad 2018-11-28 | Publicerad 2002-12-17

Ingredienser

1 paket pizzamix á 250 g

1 paket finkrossade tomater (med basilika)

100 g ost

olivolja

oregano

salt och peppar

plus några av följande rester: julskinka, köttbullar, revbensspjäll, prinskorv eller annan köttig julmat

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda pizzamixen till en deg enligt anvisningarna på paketet.

3. Skär skinkan i strimlor. Skiva köttbullarna, revbensspjället och prinskorven. Riv osten (eller ta färdigriven ost).

4. Forma pizzadegen till en rulle. Dela rullen i 10–12 delar.

5. Rulla små bollar av pizzadegen och platta ut till tunna runda bottnar på en oljad plåt. Rundlarna ska vara 7–8 cm i diameter

6. Skeda ut tomatkrosset. Salta och peppra om det behövs.

7. Lägg på osten och fördela skinka, köttbullar, revbensspjäll och korv som du tycker på bottnarna.

8. Grädda i 7–10 minuter. Kolla så att det inte bränns.

9. Strö lite färsk eller torkad oregano på minipizzorna.

Recept

Följ ämnen i artikeln