Västerbottenspizza

Av: Jon Hansson

Publicerad:
Pizza med västerbottenost.
Foto: iStockphoto
Pizza med västerbottenost.

Variera klassisk västerbottenpaj med en pizza med färska körsbärstomater.

Antal: 4–6 personer.

Ingredienser:

  • 1 färdig kyld pizzadeg (eller så gör du en deg enligt ditt favoritrecept)

  • 2 dl crème fraiche

  • 100 g riven västerbottensost

  • 1 boll mozzarella, 125 g

Tomat-topping:

  • 400 g körsbärstomater

  • 50 g rucola

  • 2 msk olivolja

  • Lite pressad citron

  • Några kvistar färsk basilika

  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Rulla ut pizzadegen på en papprad plåt. Bred på crème fraichen. Lämna någon cm vid kanterna. Salta och peppra. Riv eller strö över västerbottenosten och plocka mozzarellan i små bitar och strö över.

  3. Grädda i ugnen i 10–12 minuter eller tills degkanterna och osten fått fin färg.

  4. Fixa toppingen under tiden: Skölj och dela tomaterna. Skölj rucolan och klappa hyfsat torr med en handduk. Lägg i en skål. Salta, peppra, pressa i lite citron, ringla i olivoljan och rör om ett par varv.

  5. Lägg upp tomatsalladen i hög på pizzan och strö över basilikablad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK