Gravid

presenteras av

Enäggstvillingarna Tara och Tori förlöste enäggstvillingar

Av: Ida Söderberg, Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: PIEDMONT ATHENS REGIONAL MEDICAL CENTER
Tvillingsystrarna Tori och Tara med de nyförlösta tvillingarna Addison och Emma.

Blixten slår visst ner två gånger på samma ställe.

På ett amerikanskt sjukhus har enäggstvillingarna Tara och Tori förlöst Addison och Emma, också enäggstvillingar, skriver CNN.

Sjuksköterskorna Tori Howard och Tara Drinkard är enäggstvillingar och jobbar båda på Piedmont Athens Regional Medical Center i delstaten Georgia i USA.

I vanliga fall jobbar de på helt olika avdelningar men den 25 september fick de båda assistera när Rebecca Williams skulle föda sina bebisar tillika enäggstvillingar via kejsarsnitt.

Tori jobbar på neonatalavdelningen och Tara hade alldeles nyligen bytt från akuten till förlossningen. Trots att tvillingarna jobbat på samma sjukhus i flera år har de aldrig jobbat ihop – fram till nu.

”Var jättenervös”

När bebisar som föds på sjukhuset i Georgia kräver vård på neonatalavdelningen direkt efter förlossningen är sjuksköterskor från båda avdelningarna på plats – dessutom måste en sjuksköterska ta hand om varsin bebis efter förlossningen.

Allt gick bra och bebisarna kom med tre minuters mellanrum.

Pappan till de nyfödda, Brannan Williams, kände sig trygg och glad över att hans tvillingar skulle förlösas av just identiska tvillingar.

– Jag var jättenervös för att gå in i salen för kejsarsnittet, men sen när jag såg att det var som det var kände jag att det var ganska häftigt. Jag blev lite lugnare av det, säger han till CNN.

Brannan säger att han har bett Tori och Tara om expertråd, och hoppas att hans egna barn Addison och Emma en dag kommer uppskatta den speciella relationen med sjuksköterskorna som förlöste dem.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY