Superstjärnan avgjorde efter sju (!) timmars avbrott

MacKinnon matchhjälte när utomhusmatchen återupptogs

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-21

Utomhusmatchen vid Lake Tahoe mellan Colorado och Vegas fick avbrytas mitt i på grund av att isen smälte.

När matchen sedan återupptogs – mer än sju timmar senare – visade Avalanche storstjärna Nathan MacKinnon riktig klass.

Colorado var klart starkast när matchen drog igång 21:00 svensk tid.

Samuel Girard, framspelad av MacKinnon, gav ”hemmalaget” en välförtjänst ledning tidigt på gränsen till vackra Lake Tahoe i strålande sol.

Men den fina inramningen skulle visa sig vara förrädisk och ju längre perioden fortgick desto sämre mådde isen under spelarna.

Och när de skrinnade av efter första perioden skulle det dröja länge innan de kom tillbaka ut.

Avgjorde i tredje

Klockan 06:00 återupptogs till sist matchen igen och Colorado tog vid där de lämnade.

Alec Martinez kvitterade förvisso för Vegas (nio timmar efter 1–0-målet!) men spelet tillhörde Avs och snart därpå stänkte MacKinnon läckert in 2–1.

Och när stjärnan sedan hittade Devon Toews för 3–1 i tredje hade Colorado skaffat sig en tillräcklig ledning för seger.

Alex Tuch gav förvisso Vegas ett tröstmål men närmare än så kom aldrig Golden Knights.

På grund av isproblematiken meddelade NHL att kvällens utomhusmatch mellan Boston och Philadelphia flyttas den med.

Den matchen spelas istället i natt, 01:30 svensk tid.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL