Markström utbytt på nytt – efter superstjärnans show

Fick kapitulera efter hattrick av McDavid

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-21

Klassiska Battle of Alberta har bjudit på en hel del hockeygodis genom åren.

Så även i natt när Edmonton, anförda av en dominant Connor McDavid, körde över rivalerna Flames med 7–1.

Och för andra matchen i rad fick svenske burväktaren Jacob Markström, 31, se sig utbytt i mål.

Redan från start sattes Markström på hård press av en ivrig Edmontonoffensiv.

Och bara drygt tre minuter in i matchen hittade McDavid lagkamraten Alex Chiasson för 1–0.

2–0 och superstjärnans andra assist i matchen lät inte vänta på sig och trots en reducering signerad Andrew Mangiapane ändrades inte matchbilden jättemycket.

Innan perioden var över styrde McDavid in 3–1 och i den andra perioden fortsatte showen.

”Lider med våra målvakter”

4–1 kom omedelbart efter att världens bäste tjuvat åt sig pucken, satt fart och sedan tryckt dit den utan att ens titta var han sköt någonstans.

När han några minuter senare fullbordade sitt hattrick var det tack och god natt för Markström som byttes ut till förmån för reservmålvakten Dave Rittich.

Bytet gav dock ingen önskat effekt och matchen kom att sluta 7–1 för Edmonton.

– Det där sög. Det var nog det tuffaste jag varit med om sedan jag kom hit. Jag lider med våra målvakter som kommer in och krigar varje träning, varje match. Utan dem vet jag inte var vi hade varit. Förmodligen i botten, säger en besviken Matthew Tkachuk efter matchen.

På andra landsgränsen gick det bättre för svenskar i natt.

När Minnesota gästade Anaheim såg Victor Rask och Joel Eriksson Ek till att bli målskyttar och hjälpa sitt Wild segern.

Störst hjälte var dock HV71-bekante Kevin Fiala som prickade in två puckar och en assist i lagets 5–1-vinst.

Carolina tog ett stadigt grepp om divisionsledningen i Central när man i natt besegrade Tampa Bay med 4–0.

Sebastian Aho och Andrej Svetnjikov stod båda för varsitt mål och assist och nyinplockade Cedric Paquette fick göra sitt första i Hurricaneströjan.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL