Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-07

Ottawa fortsätter vinna...

NY Islanders–NY Rangers 3–2 (0–0, 0–1, 3–1)

Andra perioden: 0–1 (13.40) Chris Drury 3 (Paul Mara, Jaromir Jagr).

Tredje perioden: 1–1 (01.08) Trent Hunter 4 (Ruslan Fedotenko, Mike Comrie), 1–2 (04.47) Paul Mara 1 (Sean Avery, Scott Gomez), 2–2 (09.17) Ruslan Fedotenko 5 (Mike Comrie, Marc-Andre Bergeron), spel 5 mot 4, 3–2 (11.12) Miroslav Satan 4 (Richard Park).

Skott: 27–30 (8–4, 4–9, 15–17).

Utvisningar, NY Islanders: 4 x 2 min. NY Rangers: 4 x 2 min.

Publik: 15 158 (i Nassau Coliseum).

Målvakter, NY Islanders: Rick DiPietro 93,3%, istid 60.00 NY Rangers: Henrik Lundqvist 88,9%, istid 59.27

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers – se ovan.

Matchen: Länge såg det ut som om Henrik Lundqvist succé skulle fortsätta. Att Rangers ledde matchen med 1–0 efter två perioder var i stort sett bara Henkes förtjänst.

Men inte ens den svenske supermålvakten kunde hålla emot Islanders press i den tredje perioden.

1–1-kvitteringen kom efter Rangers-slarv vid den egna blå linjen som gav Islanders ett två mot ett-läge. Ruslan Fedotenkos passning förvaltades perfekt av Trent Hunter. Skottet satt i krysset på Henkes plockhandssida.

Visserligen tog Rangers ledningen igen knappt fyra minuter senare, men Islanders press fortsatte och logiskt nog kom både en kvittering (Fedotenko) och ett ledningsmål (Miroslav Satan).

Slovaken Satan är glödhet just nu. I lördags gjorde han två mål i den tredje perioden när Islanders vände och vann med 3–2 mot Pittsburgh – och i natt avgjorde han alltså på nytt.

För Rangers del var det en missräkning att tappa ledningen i den tredje perioden. Coachen Tom Renney var besviken efteråt.

– En del mental skärpa saknas. Vi var inte tillräckligt precisa i vårt agerande, sa Renney till AP om misstagen som vände matchen.

Islanders målvakt Rick DiPietro, som nyligen skadade ögat, spelade säkert och räddade 28 skott.

– Ena ögat känns lite annorlunda än det andra, men läkaren gav klartecken för spel. Skönt att vi vann till slut. Vi fortsatte att pressa på och fick utdelning, sa DiPietro.

Atlanta–Washington 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (06.20) Ilya Kovalchuk 13 (Bryan Little, Garnet Exelby).

Tredje perioden: 1–1 (04.40) Michael Nylander 5 (Viktor Kozlov, Nicklas Backström), spel 5 mot 4.

Förlängning: 2–1 (01.34) Todd White 3 (Slava Kozlov, Ken Klee).

Skott: 31–32 (6–16, 13–7, 10–9, 2–0).

Utvisningar, Atlanta: 4 x 2 min. Washington: 6 x 2 min.

Publik: 15 530 (i Philips Arena).

Målvakter, Atlanta: Ondrej Pavelec 96,9%, istid 61.34 Washington: Brent Johnson 93,5%, istid 61.34

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 2, 2, +1, 26.08

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 2, 0, +1, 24.26

Michael Nylander, f, Washington 1, 0, 3, 2, 0, 19.46

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 1, 3, 0, –2, 17.17

Matchen: Det absoluta bottenmötet i Western Conference – jumbolaget Atlanta mot nästjumbon Washington.

Och det blev ett skifte i botten. Nylanders och Bäckströms Capitals är nu sist. Det räckte nämligen med Todd Whites 100:e NHL-mål och bonuspoängen det gav för att lagen skulle byta position.

Men Washington började matchen bäst och pepprade Ondrej Pavelec i hemmamålet med skott i den första perioden – utan att få utdelning.

Och efter Atlantas ledningsmål av skyttekungen Ilya Kovalchuk i den andra perioden lyckades Capitals kvittera i den sista rundan. Michael Nylander snärtade in pucken efter Viktor Kozlov och Nicklas Bäckströms förarbete.

– Vi hade ingen bra första period alls. Men det var en härligt individuell insats av ”Kovy” som fixade oss in i matchen, sa Todd White.

För Washington, som inledde säsongen med tre raka, går det riktigt trögt nu. Nattens förlust var den tionde på de senaste tolv matcherna.

Atlanta, däremot, har sex segrar på de nio matcher sedan General managern Don Waddell tog steget ned i båset.

Ilya Kovalchuk, som gjort 14 mål hittills, skadade sig tre minuter efter ledningsmålet efter att ha brakat in i sargen bakom eget mål. Han återvände aldrig till isen.

Kovalchuk ska läkarundersökas i dag för att få besked hur allvarlig skadan är.

– Jag kan varken röra mig eller ställa mig upp ordentligt just nu. Men jag hoppas det bli bättre och att jag är redo för nästa match, sa ryssen.

Ottawa–Toronto 5–1 (2–0, 2–1 , 1–0)

Första perioden: 1–0 (02,59) Chris Phillips 2 (Dany Heatley, Mike Fisher), 2–0 (03.46) Patrick Eaves 3 (Chris Kelly, Antoine Vermette).

Andra perioden: 3–0 (01.21) Daniel Alfredsson 10 (Dean McAmmond, Wade Redden), spel 4 mot 5, 4–0 (08.08) Andrej Meszaros 3 (Antoine Vermette), spel 5 mot 4, 4–1 (14.23) Nik Antropov 9 (Pavel Kubina, Tomas Kaberle), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 5–1 (06.25) Chris Kelly 3 (Patrick Eaves, Andrej Meszaros).

Skott: 21–31 (9–9, 6–16, 6–6).

Utvisningar, Ottawa: 10 x 2 min, 1 x 10 min. Toronto: 5 x 2 min, 1 x 10 min.

Publik: 19 613 (i Scotiabank Place).

Målvakter, Ottawa: Martin Gerber 96,8%, istid 60.00 Toronto: Vesa Toskala 69,2%, istid 28.08 Andrew Raycroft 87,5%, istid 31.46

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 1, 0, 4, 0, +2, 21.10

Anton Strålman, b, Toronto 0, 0, 0, 0, –1, 12.14

Mats Sundin, f, Toronto 0, 0, 3, 0, –1, 21.32

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 3, 0, –3, 12.24

Matchen: Ottawa slog nytt NHL-rekord i natt. 5–1 mot Toronto innebar 13:e vinsten på de 14 inledande matcherna – vilket ger 26 poäng. Det tidigare rekordet hade Detroit från säsongen 2005/06 (25 poäng).

Redan efter knappt fyra minuter hade hemmalaget tagit en 2–0-ledning.

Och när Daniel Alfredsson i inledningen av den andra perioden, i spel fyra mot fem, fick en riktig macka av Dean McAmmond och slog in pucken i tom bur för 3–0 var matchen avgjord.

Efter 4–0 sju minuter senare fick Toronto-målvakten Vesa Toskala nog. Med en räddningsprocent på 69 procent för finländaren fick istället Andrew Raycroft ta över. Efter det lyckades Toronto hålla ned siffrorna – andra halvan av matchen slutade 1–1.

– Det viktigaste är att komma till rinken varje dag och jobba hårt, att vara beredd att betala priset. Alla motståndare är bra, men nyckeln till våra framgångar är att vi varit mental förberedda varje matchkväll, sa Daniel Alfredsson som med nattens mål nu gjort tio totalt.

Det heta Kanada-mötet avslutade med ett rejält slagsmål med knappa minuten kvar att spela. Torontos Mark Bell, som i natt var tillbaka efter 15 matchers avstängning för rattfylla, och Ottawas Chris Neill var värst. Båda fick matchstraff.