USA hyllade tränaren efter draget: ”Geni”

Publicerad 2024-05-11

USA gjorde mål mot Tyskland.

Då vände sig alla om och hyllade tränaren John Hynes.

– Ett geni, säger Viaplays expert Håkan Södergren i sändningen.

I tredje perioden fick USA en tekning till höger i Tysklands zon varpå det blev ett powerbreak. Tränare Hynes passade då på att dra upp taktiktavlan och måla upp en tekningsvariant.

Några sekunder senare gick spelarna ut och gjorde exakt det de skulle göra.

USA vann tekningen, högerbacken Seth Jones fick pucken och stormade ner längs sargen och skickade pucken på mål. Där fanns Michael Eyssimont och rakade in pucken i nät.

– Det är precis som Hynes visade upp med tämligen enkla streck på tavlan, säger Håkan Södergren.

Hyllade tränaren

Samtliga spelare på USA:s bänk vände sig direkt om mot Hynes och firade med tränaren för att visa sin uppskattning.

Målet betydde 6–1 för USA som till slut vann matchen med samma siffror. En viktig seger för amerikanerna efter premiärförlusten mot Tre Kronor i fredags kväll.

Frågan är dock om USA kommer att få klara sig utan förstemålvakten Alex Lyon, till vardags i Detroit Red Wings, framöver. Han lämnade skadad i andra perioden efter att ha fått en skridsko över handen.

I den andra kvällsmatchen besegrade hemmanationen Tjeckien Norge med 6–3.

Norge ledde med 3–1 efter 16 minuter efter bland annat ett mål och en assist av Färjestads 18-årige nyförvärv Stian Solberg. Men Tjeckien gjorde fem obesvarade mål och lämnade isen med tre poäng.

Abols om käftsmällen på domaren: ”Skickar en öl till honom”

Polens första mål på 32 år: ”Känns fantastiskt”