Reilly Smith blev ”Kronwalled” i natt.

Den hårda julklappen bidrog till att Detroit vände 1–3 till 4–3 efter straffar.

Smith drabbades av hjärnskakning och får vila minst i en vecka.

Kronwall levererade två kraftfulla och minnesvärda tacklingar i bortamatchen mot Florida.

Först drabbades Vincent Trochek i den första perioden och föll raklång på isen, men kunde fortsätta spela.

I början av den andra var det Reilly Smith som utsattes för det som brukar kallas ”Kronwalled”.

Tacklingen bedömdes som schysst, men Florida-forwarden hade otur och träffades i huvudet av Kronwalls hjälm.

Väckte laget

Smith föll ihop på isen och hjälptes ut blödandes från ansiktet efter att svensken visir skurit upp ett sår.

Tacklingen verkade också väcka Detroit.

Just Reilly Smith gav Florida ledningen med 1–0 och innan Kronwall tacklat honom hade Detroit hunnit kvittera och Florida återta ledningen under den andra periodens första 90 sekunder.

Trots att Florida även gjorde 3–1 senare i den andra perioden började det handla mer och mer om bortalaget.

I den tredje kom också både 2–3 och 3–3 för Detroit.

Efter en mållös förlängning avgjorde Detroit på straffar och fick med sig två välbehövliga poäng.

Efter matchen sa Floridacoachen Tom Rowe att Reilly Smith drabbats av en hjärnskakning och måste vila i 7–10 dagar. Det innebär tre matcher sett till Panthers spelschema.

1889:e poängen av Jagr

44-årige Jaromir Jagr noterades för ytterligare en assist – ett dygn efter att han passerat Mark Messier som alla tiders tvåa i NHL:s poängliga.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se