Hedman hyllas i krossen: ”Otroligt stark”

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-10

Tampa Bay Lightning fortsätter att köra över motståndet i den centrala divisionen.

6–1 mot Nashville Predators betyder att regerande mästarna lämnar Tennessee med 10–1 på två dagar.

Victor Hedman hyllas efter två nya assist och totalt tolv poäng på de elva matcherna.

Tampa Bay Lightning har nu sex raka segrar och fortsätter att dundra och spraka i ligan.

Efter det tidiga ledningsmålet av Nashville Predators gjorde Florida-laget tre mål innan första periodens slut.

Victor Hedman assisterade till 4–1 och 6–1 i den tredje perioden. Den 30-årige backgeneralen i första backpar har nu gjort tre mål och nio assist den här säsongen.

– Han avvärjer defensivt med sin långa klubba, offensivt är han otroligt stark. Det är ett komplett lag utan svagheter, säger den tidigare NHL-coachen Mike Babcock som expert hos NBC.

Stamkos i storform

Tampa Bay Lightning saknar just nu inte ryske forwardsstjärnan Nikita Kutjerov som ser ut att missa hela grundserien efter en höftoperation. I stället är kanadensiske forwarden och kapten Steven Stamkos tillbaka efter sin underkroppsskada och har gjort sju mål och sju assist på de elva matcherna.

Mot Nashville Predators gjorde Steven Stamkos 1–1 och 5–1 samt spelade fram till 2–1.

– De kom ut och försökte spela riktigt fysiskt, men det här laget vet hur vi ska vinna. Oavsett om det är en fysisk match, en match med tajt checking eller en match med special teams så är vi välutrustade för att kunna hantera situationerna. Vi visste att vi skulle få en del att jobba med utan Nikita Kutjerov, men den här matchen blev beviset för vad vi kan prestera, säger Steven Stamkos.

Ekholm utgick

Totalt har Tampa Bay Lightning fyra raka segrar mot Nashville Predators den här säsongen och målskillnaden 19–7.

Nashville Predators 30-årige back Mattias Ekholm lämnade matchen i den andra perioden utan att det ännu kommit några rapporter vad som hänt. Calle Jänrkrok assisterade till målet av Sean Malone.

Laget har nu fem förluster på de sex senaste matcherna och bara Detroit Red Wings efter sig i tabellen.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL