Uppdaterad 2015-11-16 | Publicerad 2015-11-14

Slog till i säsongens andra match

Melker Karlsson har haft problem med skador i inledningen.

The Melkman levererar igen.

I sin blott andra match för säsongen gjorde Melker Karlsson mål för sitt San Jose.

– Jag vet inte hur jag fick in den, men in gick den, sa svensken efter 3–2-segern mot Detroit.

Han var tillbaka senast i förlusten mot New York Islanders efter att ha fått inledningen av säsongen förstörd av en skada och sedan spelat fyra matcher i farmarklubben Barracuda.

Och i natt gjorde Melker "The Melkman" Karlsson sin andra match för säsongen.

Då slog 25-åringen till med första målet som betydde 1–1 efter knappt åtta minuters spel. Från nära håll tryckte han in pucken mellan målvakten Jimmy Howards kropp och stolpen.

– Jag vet inte hur jag fick in den, men in gick den, sa Karlsson till CSN California.

Comeback för Datsyuk

Sedan gjorde Matt Nieto 2–1 i slutet av första och Joe Pavelski 3–1 i mitten av den andra.

Det blev lite dramatik på slutet efter att Teemu Pulkkinen reducerat med 1.52 kvar men närmare än såg kom inte Detroit.

Pavel Datsyuk var tillbaka och gjorde säsongsdebut för Detroit, spelade nästan 21 minuter och sköt fyra skott på mål samt en i stolpen.

Columbus skrällde och vann den svåra bortamatchen mot Pittsburgh med 2–1 efter mål av Scott Hartnell och Brandon Saad.

Penguins mål gjorde av Patric Hörnqvist med 58 sekunder kvar då målvakten Marc-André Fleury lämnat kassen för en extra utespelare.

Hörnqvist hade även en 2–2-puck inne med 14 sekunder kvar, men det blev korrekt bortdömt för spark.

Washington kom tillbaka från 0–2-underläge och kvitterade till 2–2 genom Jay Beagle med knappt fem minuter kvar. Assisten från André Burakovsky.

Men bortalaget Calgary knep ändå två poäng efter att Sean Monahan med sitt andra mål för kvällen avgjort 1.40 in i förlängningen.

I Anaheim hade svenskbekante dansken Frans Nielsen en stor afton. I tredje perioden tryckte han in två kassar och punkterade 4–1-segern till sitt NY Islanders fördel.

Nielsen som spelat i såväl Timrå som Malmö är nu redan uppe i sju mål totalt – i fjol gjorde han 14 på hela säsongen.