Succélaget studsade tillbaka - tog 13:e raka

Publicerad 2016-12-28

John Tortorella (coach) var inte nöjd trots segern.

ANAHEIM. I natt tappade de en 3–0-ledning mot Boston, men det gjorde förstås ingenting.

Otroliga succélaget Columbus Blue Jackets kom tillbaka och tog 13:e (!) raka segern.

– Men det här var en skräpmatch. Jag har redan eldat upp videoupptagningen, säger coachen John Tortorella efter 4–3-triumfen.

Går det överhuvudtaget att slå häpnadsväckande segermaskinen Columbus Blue Jackets längre?

Boston Bruins trodde nog det när de i natt hämtade in det 3–0-övertag serieledarna skaffade sig med en ruggig rivstart under de inledande tio minuterna i omstarten efter juluppehållet.

Men nä.

I mitten av tredje perioden fick svenske förstecentern Alexander Wennberg fram en passning till Nick Foligno och han tryckte in matchavgörande 4–3 på Tuukka Rask.

”Tänker vi inte på”

Men tro inte att coachen John Tortorella hjular nerför gatorna i centrala Columbus bara för att hans lag bärgade en trettonde raka seger och befäste sin ställning som sammanlagd tabelletta.

– Det där tänker vi inte på. Det är ni journalister som fokuserar på segersviter, inte vi, säger han under en sammanbiten presskonferens efter matchen.

– Ikväll tar vi de två poängen och sätter in på banken, men det finns inget annat att fira. Det var en skräpmatch, jag har redan eldat upp videoupptagningen.

I västra konferensen är det Minnesota Wild som radar upp segrar som det värsta CCCP.

I natt tog de elfte raka med en 3–2-vinst borta mot Nashville.

Stor hjälte:

Jared Spurgeon, som satte 3–2 på övertid.

Filip Forsberg gjorde sitt tredje mål på de fyra senaste matcherna för hemmalaget och såväl Mattias Ekholm som Calle Järnkrok stod för assists.

Det hjälper inte vad Henrik Zetterberg gör i Detroit.

I natt, hemma mot Buffalo, anförde han Red Wings i comeback från både 0–2- och 1–3-underläge – bland annat genom att att sätta sitt sjunde mål för säsongen.

Men 08.29 in i tredje perioden avgjorde Evander Kane för gästerna.

Robin Lehner var en jätte i Sabres-kassen och stoppade 40 skott.

Det tycks ha lossnat för Andre Burakovsky.

Han gjorde mål igen när Washington i natt gästade Brooklyn och New York Islanders.

Men förgäves, Islanders vann med 4–3.

Dallas slog Arizona med 3–2 och John Klingberg satte en puck i tom kasse.