”Vet inte om jag blir kvar i Rangers – får se”

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvist, 37, har en tuff säsong bakom sig i New York Rangers.

Nu öppnar han upp för att lämna klubben.

– Det är inte alltid drömmen är realistisk, säger målvaktsikonen till Expressen.

Henrik Lundqvist lämnade minst sagt ett skönt VM-besked när Tre Kronor spelade mot Tjeckien i lördags – trots att det blev förlust. 37-åringen stod för flera svettiga räddningar, var lugn och stabil och släppte få returer.

– För egen del gick det bra, jag fick jobba på lite grejer. Jag har kört på så hårt jag kunnat den här veckan så jag är ganska trött, sa Lundqvist efter slutsignalen.

”Vet inte om jag blir kvar”

Men i klubblaget New York Rangers har han haft det jobbigare den senaste tiden. Lundqvist kommer till VM i Slovakien med troligtvis den tyngsta säsongen i hela sin NHL-karriär i bagaget.

I en intervju med Expressen berättar stjärnmålvakten att han inte vet om han ska avsluta karriären i Rangers – trots att han inte kan bli bortbytt till en annan klubb.

– Jag vet inte om jag blir kvar i Rangers hela karriären. Jag har två år kvar på kontraktet och det har alltid varit mitt mål att vara kvar i Rangers. Men när man kommer upp i åren vet man aldrig. Jag har en egen agenda, men vill klubben något annat så får jag vara lyhörd för det, säger Lundqvist och fortsätter:

– Det går inte bara att köra sitt eget race. Det är inte alltid drömmen är realistisk, vi får se hur det blir. Nu fokuserar jag allt på VM.

På fredag spelar Tre Kronor sin första match i mästerskapet. Då står Tjeckien för motståndet.

Publicerad:

LÄS VIDARE