Chelsea klara för Ligacupfinal

Uppdaterad 2022-01-13 | Publicerad 2022-01-12

Tottenham är utslaget ur Ligacupen.

Chelsea vann dubbelmötet med totalt 3–0 och är klara för final.

Chelsea hade ett bra utgångsläge inför den andra semifinalen i Ligacupen mot Tottenham efter ha vunnit med 2–0 hemma.

Det blev också ännu svårare för Tottenham när Antonio Rüdiger 19 minuter in i returen nådde högst på en hörna när hemmamålvakten Pierluigi Gollini missade sin utrusning.

Några minuter innan paus såg samme Rüdiger ut att bjuda in Spurs i matchen när han fällde Hojbjerg. Domaren pekade på straff men efter VAR-granskning så bedömde man att tacklingen skedde utanför straffområdet.

Inte Tottenhams kväll

13 minuter in i andra halvlek så pekade domaren på straffpunkten igen för Tottenham. Men efter VAR-granskning var det tydligt Kepa Arrizabalaga var på bollen först och ingen straff denna gången heller.

Några minuter senare hade Tottenham en boll i mål när Kane satte dit den. Men efter en ny granskning så var han knappt offside.

Sjukdomsfall på läktaren

Med några minuter kvar av matchen fick spelet avbrytas efter ett sjukdomsfall på läktaren.

När matchen återupptogs spelade Chelsea av matchen och man är nu klara för final i Ligacupen efter sammanlagt 3–0

I finalen som spelas den 27 februari väntar vinnaren mellan Liverpool och Arsenal.