Chelsea nära final efter dråpligt självmål

Publicerad 2022-01-05

Chelsea sitter i förarsätet för att gå till final i Ligacupen.

Efter ett dråpligt självmål av Ben Davies vann Chelsea med 2–0 i första semifinalen.

Trots en del kritik spelas semifinalerna i Ligacupen i dubbelmöte. I den första matchen mellan Chelsea och Tottenham på Stamford Bridge var det hemmalaget som skaffade sig det bästa utgångsläget inför returen.

Redan efter fem minuters spel kunde Kai Havertz göra 1–0 för de blå. Och värre skulle det bli för Tottenham när Japhet Tanganga nickade bollen rakt på lagkamraten Ben Davies efter 35 minuter och 2–0 Chelsea.

– Det är olyckligt, säger Jonas Olsson, expertkommentator i Viaplay.

Den andra halvleken blev händelsefattig och Chelsea vann med 2–0. Returen spelas om en vecka.