”Kolasinacs partner har lämnat landet”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Det senaste från Arsenal-duons inblandning i gängkriget, Tottenham erbjuder Eriksen monsterlön och är Aaron Wan-Bissaka Premier Leagues bästa högerback?

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Det fortsätter att vara mycket hysch-hysch kring det gängrelaterade våld som Mesut Özil och Sead Kolasinac har blivit indragna i. Duon missade Arsenals premiär på grund av ”säkerhetsanledningar”, som föranleddes av attacken i centrala London för någon månad sedan som slutade med att Kolasinac jagade bort de knivbeväpnade förövarna med sina bara händer.

”Jag vet inte när de kommer vara redo för spel igen”, medgav tränaren Unai Emery efter matchen.

Nu sägs Kolasinac partner ha rest tillbaka till Tyskland på grund av det osäkra säkerhetsläget. I dagarna har också polis och hundförare synts till i området där Özil bor, ett initiativ från spelaren själv.

DAGENS SILLY

Tottenham är beredda att göra allt de kan för att försöka behålla Christian Eriksen. Enligt Daily Mail ligger ett nytt kontrakt på bordet, med en ny hög lön. 2,3 miljoner kronor i veckan ska det handla om, en rejäl ökning med tanke på hans nuvarande 924 000 kronor.

Eriksen lämnar dock inga garantier och sägs fortfarande sitta och vänta på att Real Madrid ska hinna ringa innan även deras transferfönster stänger. En minst sagt prekär situation för Spurs som riskerar att inte få ett öre för spelaren om han blir kvar utan att signa nytt kontrakt.

Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

DAGENS DUELL

Vi trodde kanske att vi främst skulle avhandla frågan om vem som är den bättre av Virgil van Dijk och rekorddyre Harry Maguire. Den förre United-högerbacken Paul Parker väljer dock att rikta ljuset mot sina gamla position i stället och hävda att Aaron Wan-Bissaka är en bättre försvarare jämfört med Trent Alexander-Arnold.

”Folk snackar om grabben i Liverpool men han kan inte försvara som Wan-Bissaka, vars försvarsspel och positionering är väldigt bra. Han vill försvara, och älskar det”, säger Parker.

DAGENS MEST DESPERATA

”Jag kan inte släpa ut folk från läkarmottagningen”, sa Frank Lampard efter förlusten mot Manchester United. Eller, kan han det? Efter Kurt Zoumas något taffliga insats på Old Trafford sägs tränaren vilja snabba på Antonio Rüdigers comeback. Mittbacken opererades i våras och missade de sista matcherna på säsongen men är på väg tillbaka. Tysken sägs dock vilja ta tillfrisknandet i sin egen takt. Vi får väl se om han lyckas stå emot en Chelsea-legendar.

DAGENS VÄDJAN

”Snälla, sälj vår klubb”, vädjar skuldtyngda Burys anställda på klubbens egen hemsida. Pressmeddelandet offentliggjordes strax efter att EFL bekräftade att hemmamatchen mot Gillingham är i limbo, och enligt detta ska det finnas intressenter som vill köpa klubben. Nuvarande ägaren Steve Dale närvarade inte vid mötet men säger till Daily Mail att detta inte stämmer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.