Publicerad 2021-12-26

Arsenal och Bukayo Saka fortsätter vara glödheta.

Den unge engelsmannen gjorde två av målen i 5–0-segern mot ligajumbon Norwich.

Arsenal FC

Flera matcher på klassiska Boxing day sköts upp på grund av covid. Men en match som spelades var Norwich mot Arsenal till Arsenalfansens stora glädje då de vann med 3–0.

Som så många gånger förr den här säsongen var det ungdomarna som låg bakom segern och denna gång var det Bukayo Saka som glänste mest.

Redan efter sex minuter tog man ledningen när Saka efter en passning från Martin Ödegaard kunde placera in bollen i det bortre hörnet.

Saka tvåmålsskytt

Strax innan paus var det dags igen för norrmannen att leverera en fin passning, denna gång till en framrusande Kieran Tierney som via stolpen satte sitt första ligamål för säsongen.

Men den här matchen var framförallt Sakas. För efter 67 minuters spel blev han tvåmålskytt när 20-åringen avlossade ett skott strax utanför straffområdet, hans femte mål för säsongen.

Med sex minuter kvar skulle även Alexandre Lacazette bli målskytt när han satte 4–0 på en straff.

I matchens slutskede skulle även inhoppande Emile Smith Rowe bli målskytt när han satte 5–0 vilket var 21-åringens åttonde ligamål.

Arsenal har nu gjort 14 mål på sina fyra senaste ligamatcher och Londonklubben är fortsatt fyra i en haltande Premier League-tabell.