Ungdomarna hade show när Arsenal vann över Leeds

Arsenals ungdomar fortsätter att imponera.

Borta mot Leeds hade Gabriel Martinelli, Bukayo Saka och Emile Smith Rowe lekstuga.

De gjorda alla målen i 4–1-segern.

Covid härjar just nu fått i Premier League-klubbarna och match efter match har ställs in. Men en match vi fick i alla fall se denna lördag när Leeds tog emot Arsenal.

Leeds som tidigare i veckan förlorade med 7–0 borta mot Man City hade ett massivt manfall och saknade nio spelare på grund av skador och avstängningar.

Arsenal i sin tur har nu också fått in corona i truppen och bekräftade innan matchen att Albert Sambi Lokonga testat positivt med covid-19.

Gjorde mål 7 000

Det skulle också bli en ensidig historia där ungdomarna i Pierre-Emerick Aubameyangs frånvaro hade stor show.

Efter 16 minuters spel kunde Alexandre Lacazette vinna bollen i straffområdet och bollen gick vidare till Gabriel Martinelli som pangade upp bollen i nättaket.

Ett historiskt mål då det var mål nummer 7 000 i Arsenals historia.

Saka målskytt

Men den 20-årige brassen var inte färdig där. I den 29:e minuten fick han en djupledsboll från Granit Xhaka och Martinelli rann igenom och chippade in andra målet. Hans tredje och fjärde mål för säsongen.

Innan paus skulle Arsenal hinna med att göra 3–0. Ett virrigt hemmaförsvar stod mest och tittade på när när Bukayo Saka via en Leedsförsvarare utökade ledningen.

Arsenal tog tredje raka

I den andra halvleken slog Arsenal av på takten och Leeds skapade en del lägen och fick utdelning på en straff. Raphinha bombade upp sitt åttonde mål för säsongen.

Närmare kom dock aldrig Leeds och i stället kunde Emile Smith Rowe, 21, sätta sitt sjunde mål för säsongen och tredje raka segern till Arsenal.

Londonklubben är därmed fortsatt fyra i en haltande Premier League tabell.