Shearers passning: ”Det är ett större problem för United”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Foto: TT

LONDON. Marcus Rashford ifrågasätts, Nordirland har hittat sin Ronaldo och Jamie Vardys nya utomhuskök ges grönt ljus.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

”Jag har aldrig sett Romelu så här lycklig”, påstår den belgiske förbundskaptenen Roberto Martinez och lägger dessutom till ordet ”fri” på slutet. Att Lukakus flytt till Italien har gjort honom gott är uppenbart, men Alan Shearer anser att det skadar Manchester United för mycket.

Premier League-legendaren menar att Marcus Rashford, som spelade som ytter mot Bulgarien i helgen, inte är någon nia: ”Det råder ingen tvekan om att han är en stor talang men jag tycker inte att han är en naturlig målskytt”, säger Shearer som inte tror att Gareth Southgate någonsin kommer överväga att sätta honom längst fram (där å andra sidan Harry Kane huserar). ”Det är ett större problem för United, de satte mycket på spel genom att släppa Lukaku”.

DAGENS CITAT

”Det kanske låter märkligt men vi hade inte tillräckligt med pengar för att ta tillbaka honom. Jag har redan sagt till honom personligen att Bayern passar honom bra” – Jürgen Klopp om Philippe Coutinhos flytt till tränarens hemland Tyskland.

DAGENS STATISTIK

För första gången på tjugo år har det engelska landslaget gjort två hattrick under samma år. 1999 levererade först Paul Scholes ett mot Polen och Alan Shearer upprepade den bedriften mot Luxemburg. I våras gjorde Raheem Sterling tre mål mot Tjeckien och Harry Kane följde upp det under lördagen genom att sätta tre mot Bulgarien på Wembley.

DAGENS RONALDO

Inför Nordirlands kvalmöte med Tyskland passade förbundskaptenen Michael O’Neill på att hylla den rutinerade Steven Davis. 34-åringen har endast sex landskamper kvar innan han går om Pat Jennings som provinsens meste spelare. ”Han kommer att bli ihågkommen som en av våra största, med rätta”, sa O’Neill innan han drog en sannerligen smickrande parallell till en annan spelare. ”I går såg jag Cristiano Ronaldo spela vid 34 års ålder för Portugal, och vad det betyder för honom. Steven förtjänar att bli sedd på samma sätt, han kommer troligtvis gå förbi Pat Jennings och slå rekordet”.

DAGENS BYGGLOV

Jamie Vardys grillparty efter Leicesters säkrade ligatitel 2016 blev vida känt. Länge har han fajtats om att få addera ett ordentligt utomhuskök och matplats till sitt Mansion, och har nu getts grönt ljus. Räkna med några stökiga lagfester i Leicestershire så småningom...

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.