”Därför ville inte Mourinho ha Van Dijk”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

LONDON. José Mourinho ”tackade nej till Virgil van Dijk” och Manchester City försöker hantera nyheten att de är en mittback fattigare resten av året.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Det är The Independent som bjuder på en ”what if...”-anekdot kring den mytomspunna José Mourinho och världens bästa mittback Virgil van Dijk. Manchester United ska ha frågat portugisen om han kunde tänka sig att värva holländaren. Mourinhos svar ska dock ha varit att han ”inte var i behov av en mittback” precis då. Ironiskt nog lät det minst sagt annorlunda några månader senare, men då var det redan för sent. Van Dijk hade gått till Liverpool för en rekordsumma och Mourinho tvingades därefter bort från tränarposten.

Virgil Van Dijk
Foto: Jan Kruger / Getty Images Europe
Virgil Van Dijk

DAGENS AVBRÄCK

Aymeric Laporte skadade sig allvarligt i mötet med Brighton. Så pass allvarligt att han nu ser ut att missa resten av året. Manchester City har bekräftat att han har undergått en operation för sitt onda knä i Barcelona, en läkningsprocess som kan ta alltifrån några veckor till flera månader. Beskedet ska ha fått Pep Guardiola att gå på högvarv inför januarifönstret redan nu. En mittback ska in, så att säga.

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe
Aymeric Laportes skada

DAGENS FÖRSVARSTAL

Granit Xhaka fick många otrevliga rubriker efter Londonderbyt mot Tottenham. Arsenal-spelaren tacklade som bekant Heung Min-Son klumpigt inne i straffområdet varpå bortalaget tilldelades en straff. ”Kritiken finns alltid runt om kring en”, säger Xhaka. ”Jag gjorde ett misstag vid straffsituationen men om man såg matchen så vet man att vi skulle ha vunnit. Men det är alltid misstagen som lyfts fram, sådan är fotbollen”.

DAGENS MEST MISSNÖJDA

Leroy Sané-lägret är inte direkt nöjda med att Pep Guardiola spelade honom i Community Shield-finalen. Ett fåtal minuter in i mötet med Liverpools skadades som bekant tysken vilket även avblåste en flytt till Bayern München. Enligt The Atheltic kommer klubben göra ett nytt försök att fullborda övergången i januari.

DAGENS ”RÄTTA” TABELL

The Sun har roat sig med att granska varenda domslut i Premier League som innefattar VAR (resurserna är knappast begränsade på den redaktionen..). Därefter har tidningen sammanställt en ny tabell grundat på hur många poäng respektive klubbar ”bör ha”. Manchester City ligger då i topp, tätt följt av Liverpool på samma poäng. Manchester United har ingen förlust på kontot och har därmed tagit ett kliv upp på sjundeplatsen. Det lag som har haft ”mest hjälp” av VAR verkar vara Newcastle som endast har en poäng efter granskningen, kontra de fyra som de egentligen innehar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.