Ingen Harry Kane – då åkte ”Spurs” ur cupen

Uppdaterad 2017-10-26 | Publicerad 2017-10-25

Harry Kane vilades.

Då blev det respass i ligacupen för Tottenham.

West Ham vann med 3–2 sedan Andre Ayew gjort två mål på fem minuter.

Det började dock bra för ”Spurs” som bara behövde 5 minuter på sig att ta ledningen. Heung-Min Son drev upp bollen och frispelade Moussa Sissoko som fri med West Hams målvakt Adrian inte gjorde något misstag.

I den 37:e minuten utökade sedan Delle Alli ledningen till 2–0 sedan hans skott touchat West Hams mittback Declan Rice i ryggen och ställt Adrian.

2–0 var också resultatet i paus.

Chockade hemmapubliken

West Ham, som gått tungt i ligan och parkerar på sextonde plats, inledde andra halvlek piggt och utdelningen kom – Andre Ayew satte två baljor inom loppet av fem minuter och chockade hemmapubliken.

Och mer skulle komma. I den 70:e minuten tajmade den italienske mittbacken Angelo Ogbonna rätt på en hörna och gav sitt lag ledningen för första gången i matchen.

Bytte in Eriksson

Tottenham bytte sedan in Mousse Dembele och danske stjärnmittfältaren Christian Eriksen i jakten på kvittering – nämnde Kane fanns inte ens med i truppen – men kom aldrig närmare än en frispark som snuddade stolpen av Kieran Trippier.

Därmed är West Ham vidare till nästa runda av ligacupen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.