Alpint

”Jag hatar allt som kommer med det ordet”

Av: 

Emil Eiman Roslund

Lindsey Vonn och P.K Subban.
Lindsey Vonn och P.K Subban.

SPORTBLADET

Hon gästar sin fästman P.K Subbans podcast.

Där blir Lindsey Vonn tvungen att ryta ifrån mot honom.

– Jag är ingen Wag, jag hatar det ordet. Jag hatar allt som kommer med det ordet, säger Vonn.

Tidigare alpintstjärnan Lindsey Vonn, 82 världscupvinster och ett OS- och två VM-guld, är till skillnad från pojkvännen och New Jersey Devils-backen P.K Subban inte längre aktiv. Och när han i sin podcast Ugly Duck kallar henne för Wag, brittiskt uttryck som står för fru och flickvän till framgångsrik idrottsman, får hon nog.

– Jag är ingen Wag, jag hatar det ordet. Jag hatar allt som kommer med det ordet. Den allmänna uppfattningen av en Wag är att det är någon som är en hejarklacksledare, som är hemma, tar hand om barnen och bara följer sin framgångsrika pojkvän, säger Lindsey Vonn i podden och fortsätter.

– Det är inte jag. Jag har min egen karriär och mitt egna jobb, precis som många av de andra av flickvännerna. Men vi klumpas ihop till en hel grupp och det är inte respektfullt mot de kvinnorna eller mot mig själv.

”Håller med dig”

Vonn kontrar och menar att Subban i så fall är en Hab – man och pojkvän till framgångsrik idrottskvinna. 35-åringen försvarar sedan spelarfruarna hon träffat vid Devils NHL-matcher, och berättar att flera har startat sina egna karriärer.

Till slut ger sig Subban.

– Jag håller med dig till fullo, Lindsey. Jag vet hur mycket det betyder för dig och tyckte att det var viktigt att låta andra människor höra vad du tycker i frågan, säger P.K Subban i podden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Tampa har matchboll i Stanley Cup

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint

Lindsey Vonn

P.K Subban

New Jersey Devils

Ishockey