Grädda goda pizzor med en pizzaugn

Uppdaterad 2022-08-01 | Publicerad 2022-07-26

Artikeln innehåller annonslänkar

Sugen på att göra riktigt god hemmagjord pizza?
Med en pizzaugn får du välgräddade pizzor – precis som på pizzerian.
Här är tips på ugnar som du kan beställa online.

En del av hemligheten ligger förstås i en bra deg – den andra är tillagningsmetoden. Med en pizzaugn får du riktigt goda och välgräddade pizzor – precis som i en traditionell stenugn. Låt familjen eller middagsgästerna göra sina egna pizzor och njut av den goda doften av nygräddade och krispiga pizzor.

Här nedan listar vi pizzaugnarna du kan köpa online och använda utomhus.

Pizzaugn från Ooni

Liten och kompakt pizzaugn som trots sin storlek gräddar pizza med samma genuina känsla som i en traditionell, italiensk stenugn. Ugnen går på gasol och blir varm på bara 20 minuter och sen kan du grädda pizza hela kvällen. Läs mer och köp här (annons).

Vedeldad pizzaugn

Grädda pizzorna precis så som du vill ha dem, med Bertellos pizzaugn som når upp till 500 grader. Pizzaugnen går att använda med ved, kol, pellets eller om du hellre bill använda gasol går det att köpa till en gasbrännare. Pizzasten och pizzaspade ingår. Läs mer och köp här (annons).

Maximus pizzaugn

Maximus pizzaugn har en integrerad skorsten som leder bort röken från ugnen. Pizzaugnen kommer upp i 500 grader och det är enkelt att grädda läckra pizzor på nolltid. Med ugnen medföljer en rad tillbehör, läs mer och köp här (annons), läs mer och köp här (annons).

Pizzaugn från Mustang

gasoldriven pizzaugn från Mustan med en en 2 cm tjock cordiereitsten som ser till att pizzabotten blir krispig och god. Brännaren är U-formad vilket för att pizzan får värme från tre sidor samtidigt. Läs mer och köp här (annons).

Pizzaugn i gjutjärn

Den droppformade pizzaugnen Forno är tillverkad i rejält gjutjärn och kommer från danska Morsø. Ugnen har en inbyggd keramisk sten som möjliggör riktigt hög temperatur och krispiga pizzor. Läs mer och köp här (annons).


LÄS VIDARE