Snygga tallrikar i olika storlekar

Duka fint till vardag och fest

Uppdaterad 2022-08-04 | Publicerad 2021-10-25

Artikeln innehåller annonslänkar

Vackra tallrikar höjer snabbt en enkel vardagsdukning.
Kolla in våra tips på fina mattallrikar att uppgradera middagen med.

Piccola Home Limone 26 cm

Tallrikar med drömmar om Medelhavet! De handgjorda italienska tallrikarna från svenska märket Piccola Homes serie Limone är prydd med handmålade Amalficitroner. Fin att använda som uppläggningsfat eller som mattallrik. Läs mer här och köp på Åhléns (annons).

Selma Tallrik Fjäder 24 cm

Den fjäderprydda tallriken Selma är formgiven av Emma von Brömssen för Götefors porslin och för tankarna till Selma Lagerlöfs klassiker Nils Holgerssons underbara resa. Använd tallriken som mattallrik eller som ett uppläggningsfat. Läs mer och klicka hem tallriken här! (Annons)

Mon Amie Tallrik 24 cm

Mindre mattallrik från välkända serien Mon Amie från Rörstrand. En riktig klassiker där det blåblommiga mönstret finns i flera storlekar på tallrikar assietter och skålar. Köp Mon Amie till nedsatt pris hos Kitchentime – läs mer och beställ här (annons).

Swedish Grace Tallrik 27 cm

Swedish Grace är en klassisk tallrik formgiven av Louise Adelborg. Tidlös design inspirerad av veteax som vajar i sommarvinden. Serien finns i flera färger och nyligen lanserades en ny gråvit nyans som fått namnet Dimma. Säljs i set om sex stycken tallrikar, läs mer och köp här hos Nordic Nest (annons).

Rustic Tallrik 27,5 cm

Mattallrik ur serien Rustic från House Doctor. Tillverkad för hand i keramik med glasyr som skiftar i blått och grått. Rå look och naturliga nyanser. Kombinera gärna med andra delar ur samma serie. Köp tallriken hos Nordic nest – just nu till kampanjpris! (Annons)

Ostindia Svart Tallrik 27 cm

Rörstrands ikoniska serie Ostindia i en sober svart modell. Klassisk mattallrik som också kan användas som serveringsfat. Köp tallriken hos Nordic Nest – till ett bra pris! Läs mer och beställ här! (Annons)

Ribb Tallrik 28 cm

Serien Ribb med handgjord dekor i bruna ränder formgavs av Stig Lindberg för Gustavsberg Porslinsfabrik lanserades för första gången 1955 och är en verklig designklassiker. Tallriken finns i olika storlekar, läs mer och köp här, säljs just nu till kampanjpris! (Annons)

Lines tallrik 27 cm

Duka med kunglig knorr! Tallrik i design av Bernadotte Kylbergs serie NJRD. Tallriken säljs i sexpack och finns, förutom i beige, i fyra andra färger. Läs mer och köp här – just nu till kampanjpris! (Annons)

Raw Tallrik 28 cm

Tallrik i stengods med en rå och naturlig finish, funkar både som mattallrik eller som uppläggningsfat. Tallriken är lätt att kombinera med annat porslin i en stilren och enkel design.
Köp den hos Cervera här! (Annons)

Daisy Tallrik 22 cm

Rustik och reliefmönstrad, lite mindre tallrik på 22 cm från PotteryJo. Funkar både som förrättstallrik, mattallrik eller assiett. Finns i flera färger. Köp den här! (Annons)


LÄS VIDARE