Choklad för alla sinnen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-05

5 lyxiga desserter som dryper av choklad

Små mörka chokladexplosioner med frukt är godis du kan unna dig med gott samvete.

Perfekt till påskfesten.

Eller kanske nu genast?

Lime- och kokosglass med chokladflagor

8 personer

Förberedelser: 30 minuter, plus tid för infrysning.

Tillagning: 3 minuter.

Chokladfudgefondue

För 6 personer

Förberedelser: 15 minuter

Tillagning: 10 minuter

Mousseformar med vinkokta aprikoser

För 6 personer

Förberedelser: 35 minuter, plus tid att stelna

Tillagning: 5 minuter

Supersaftig chokladkaka

14-16 bitar

Förberedelser: 30 minuter

Tillagning: 1 timme

Ugnstemperatur: 160 grader

Pepprig panna cotta med jordgubbssås

6 personer

Förberedelser: 20 minuter, plus tid att stelna

Tillagning: 3 minuter

Kakaoträdet kan bli tolv meter högt

Kakaofrukt.

Jon Hansson