Trerättersmeny för vänskapen
Här är en god trerättersmeny för dig som vill laga menyn på bara en timme.
Gör så här:
- Börja med desserten så att den hinner stå och stelna i frysen i 45 minuter och sedan i kylen.
- Gör sedan avokadosalladen så att den är klar på sina tallrikar när gästerna dundrar in.
- Linsröran håller sig varm i kastrullen och laxen invirad i folie. Har gästerna suttit och smackat uppskattande över förrätten väldigt länge så kan du värma linserna försiktigt på spisen och mikra laxbitarna en knapp minut innan du serverar.
Förrätt
- Avokado med räkor och löjrom är en förrätt som du lätt fixar i förväg innan gästarna kommer. Fyll gärna avokadohalvorna generöst med gräddfilsröra och toppa med räkor och lite löjrom.
Huvudrätt
- Lax med pepparrotslinser. Smaka gärna av med pressad citron, salt och peppar. Om du serverar du laxen som ensamrätt kan den behöva stöttas med ris eller kokt potatis.
Efterrätt
- Pannacotta med lingon. Börja med efterrätten när du lagar trerättersmenyn. Den behöver stå och stelna i frysen i 45 minuter.