Geniala passningen bakom hattricket

Blues målvakt i huvudrollen i Steens comeback

Publicerad 2017-10-19

NEW YORK. I natt begick även Alex Steen säsongsdebut  – och fick se kompisen Jaden Schwartz skicka upp St. Louis Blues i tabelltoppen i Central Division med ett grandiost hattrick.

– Schwarz spelar som om det vore slutspel redan, säger coachen Mike Yeo efter 5-2-segern mot gamla rivalen Chicago Blackhawks.

De skadade svenska NHL-stjärnorna återvänder en efter en till slagfältet.

Igår gjorde Erik Karlsson comeback för Ottawa Senators – och i natt alltså Alex Steen, som skadade en fotled under försäsongen, för St. Louis.

– Det har varit frustrerande att sitta och titta sedan dess. Men jag är redo, sa han innan matchen till St. Louis Dispatch.
Sedan gick den 33-årige snipern ut och spelade drygt 18 minuter, avlossade fem skott och noterades för ett plus i plus/minus-statistiken.

Ett helt godkänt facit i en sen debut.

Men kvällen tillhörde kompisen Jaden Schwartz.

Han fullbordade ett hattrick och var huvudskälet till att bluesmännen lyckades knäppa Hawks.

– Han spelar som om det redan vore slutspel och det har han gjort ett tag, så jag är inte förvånad, säger coachen Mike Yeo.

Geni-assist från målvakten

Det mest minnesvärda av de tre målen satte han en bit in i andra perioden, när målvakten Jake Allen uppfattade att båda lagen höll på att byta och skickade en suverän passning rakt över isen. Precis innanför blålinjen snappade Schwartz upp den och kunde soloåka in 2-0.

I öst var det unga, hungriga Toronto som tog sig upp i tabelltoppen med en 6-3-seger mot Detroit hemma i Air Canada Centre.

William Nylander satte sitt andra mål för säsongen, i tom kasse, och bidrog dessutom med en assist.

– Vi var slarviga i vissa sekvenser men sedan började vi spela som vuxna igen och då blev det bra, säger coachen Mike Babcock.

Henrik Zetterberg gjorde å sin sida ditt fjärde mål för Detroit, och Jonathan Ericsson satte sitt första.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se