Svensken har gjort sitt första NHL-mål: ”Oförglömligt”

Nu har backtalangen äntligen gjort sitt allra första NHL-mål.

Efter 152 SHL-matcher lämnade Sebastian Aho Skellefteå AIK i somras - för att i stället testa på lyckan i NHL.

Under hösten har det dock mestadels blivit spel i AHL-laget Bridgeport Sound Tiger för 21-åringen.

Första NHL-målet

Men när New Jersey Devils gästade Ahos Islanders blev det islossning för svensken - som gjorde sin tredje NHL-match i karriären.

I den tredje perioden gjorde backtalangen sitt allra första NHL-mål när han reducerade till 3–4 - åtta minuter senare stod han även för en vacker pass som förvaltades av Cal Clutterbuck.

Och vilket viktigt mål och assist det skulle visa sig bli.

Islanders vann nämligen matchen på straffar efter att 4–4-resultatet stod sig förlängningen ut.