Torontos svenskar dominerade Pittsburgh

Jonas Grönvik/TT

Publicerad 2022-11-27

Kvällens NHL-möte mellan Toronto och Pittsburgh började i full fart med mål efter 40 sekunder. Pittsburghs Rickard Rakell lyckades nästan kvittera innan svenskarna i Toronto tog över matchen, som slutade 4–1.

– Vi blev utspelade, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan efter matchen.

40 sekunder efter nedsläpp gjorde Mitchell Marner 1–0 till Toronto.

Svenske Rickard Rakell lyckades nästan kvittera för Pittsburgh i den andra perioden, men målet dömdes bort. Domarbeslutet granskades och stod kvar.

Mindre än två minuter senare klev i stället Torontos Pontus Holmberg fram och gjorde 2–0 med ett vristskott från slottet. Ytterligare 55 sekunder senare förstärkte lagkamraten William Nylander övertaget till 3–0, vilket blev hans tolfte mål under säsongen.

PLUS: Charles, 75: ”Folk blir chockade och vill veta hur jag gör”

En revanschsugen Rakell lyckades reducera till 3–1 i tredje perioden, hans nionde mål under säsongen.

Fler mål än så blev det inte för Pittsburgh. Torontos svenske målvakt Erik Källgren räddade totalt 25 skott på mål.

– Jag tycker att vi spelar riktigt självsäkert och väldigt stabilt defensivt, säger Källgren efter matchen.

Auston Matthews avslutade med 4–1 till Toronto i slutet av tredje perioden.

I mötet mellan New Jersey och Washington gjorde Jack Hughes en hattrick på hemmaplan. Matchen slutade 5–1 till New Jersey och svenske Fabian Zetterlund gjorde det sista målet för hemmalaget.

New Jerseys tränare Lindy Ruff har därmed 800 vinster bakom sig i karriären. 62-åringen är den femte tränaren i NHL:s historia som uppnått den milstolpen.

Pittsburghs Sidney Crosby är besviken efter William Nylanders mål i andra perioden.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!