Lundkvist målskytt för Dallas

TT

Publicerad 2023-02-28

Nils Lundkvist kvitterade för Dallas i NHL-matchen mot Vancouver och tog mötet till förlängning, men längre än så räckte det inte. Gästande Vancouver vann med 5–4.

Vancouvers Elias Pettersson noteras för en assist i bortasegern.

Kanadensarna ledde med 3–1 i första periodvilan, men Dallas kom tillbaka i andra perioden och reducerade till 4–3.

Lundkvist 4–4 kom redan i början av tredje perioden och stod sig sedan ordinarie matchtid ut och mötet togs till förlängning.

Där tog det dock slut för Dallas. 48 sekunder in i förlängningen avgjorde Vancouvers Andrej Kuzmenko. Men det dröjde något innan domaren blåste av matchen då det skulle videogranskas efter osäkerhet om Vancouvers Anthony Beauvillier, som passade fram till vinnarmålet, hade varit offside.

Vancouvers målvakt Thatcher Demko gjorde 34 räddningar i sin första match efter att ha missat 35 på grund av en skada som han ådrog sig i december.

Dallas Nils Lundkvist och Ryan Suter firar efter svenskens mål.