”Trejdförlorarna” med jättematch

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Calgary gjorde nästan ingenting i samband med trade deadline – och det verkar inte som det behövdes heller.

De vann den dokumenterat svåra bortamatchen mot New York Islanders i natt.

– Vi ligger i topp av en anledning. Vi är ett bra lag och givetvis känns det skönt att general managern nu visat att han tror på oss, säger målskytten Rasmus Andersson till Sportbladet efter 3-1-segern på Long Island.

De kallades ”förlorare” efter måndagens trejdrace, eftersom general managern Brad Treliving inte lyckades locka till sig ett enda stort namn medan samtliga konkurrenter i västra konferensen rustade upp.

Foto: Kathy Willens / TT

Calgary Flames replik kom i natt. De gjorde något få lyckats med den här säsongen: Slog New York, med 3-1, i gamla Nassau Coliseum på Long Island.

– Det är en tuff hall att spela i och dom ett svårt lag att möta, så det var starkt av oss. Det handlade återigen om en riktigt fin laginsats, säger svenske backen Rasmus Andersson.

”Jäkligt skönt”

– Men vi ligger i topp i västra konferensen av en anledning. Vi är ett riktigt bra lag och tror på den trupp vi har. Givetvis känns det skönt att även general managern visar att han tror på  oss.

Rasmus stänkte själv in det viktiga 3-1-målet i början av tredje perioden.

– Jag fick en fin passning av Austin Czarnik och bara drog pucken mot mål. Den gick in mellan benen på Lehner. Det hade jag inte riktigt räknat med, men det var jäkligt skönt.

Även Mikael Backlund gjorde mål – och Elias Lindholm stod för två framspelningar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!