Comebacksagan om Theo Fleury fortsätter.

I sin andra match efter avstängningen slog han till igen.

41-åringen svarade för ett mål och ett assist när Calgary slog Florida med 5–2.

Fleury stångas framför kassen.

För tre dagar sedan fick Fleury förtroendet att ta en av de avgörande straffarna i hemmamötet med New York Islanders. Ställningen var 4–4 och Fleury var den ende som satte sin straff.

– Jag missar inte sådana chanser. Har aldrig gjort, kommer aldrig att göra, sa Fleury efter matchen.

I natt, i blott hans andra match sedan avstängningen för drogmissbruk 2003, var det dags igen. Fleury – som vann Stanley Cup med Calgary för 20 år sedan – satte det avslutande 5–2-målet mot Florida efter knappt åtta minuter in i den sista perioden. En backhand mellan benen bakom Panthers keeper Tomas Vokoun fick de drygt 19 000 på läktaren att vråla hans namn.

– Jag tittade upp och kunde inte fatta att jag var helt fri med Vokoun, en forehand, en backhand – ett five hole (utrymmet mellan benskydden), säger Fleury om målet till nhl.com

– Det är lätt att spela bra när du spelar med bra spelare, vår kedja skapade en hel del lägen.

Hyllas av coachen

Fleury svarade dessutom för ett assist till Daymond Langkows 3–1-mål i slutet på andra.

– Du kan se att det finns en speciell kemi mellan dem, det är två riktiga klasspelare, säger Calgary-coachen Brent Sutter om Fleury och Langkow.

Florida tog visserligen ledningen i den första perioden efter mål av David Booth. Men i den andra perioden var det inget snack, Flames vann den med 3–0 och kunde sedan avgöra med två snabba mål i slutperioden.

Det var för en dryg vecka sedan som bomben att Fleury fått ett try out-kontrakt med Calgary briserade, laget han för två decennier sedan slog igenom i.

Både Michael Backlund och Anton Strålman fanns på isen för Calgary men fick lämna densamma poänglösa. Även Christian Bäckman i Florida slutade på en nolla i poängprotokollet.

Milan Hejduk blev stor matchhjälte för Colorado när han 48 sekunder in i förlängningen lyfte in avgörande 2–1 mot St Louis. TJ Galiardi hade dessförinnan kvitterat för Colorado i början av den tredje perioden. St Louis 1–0-mål gjordes av Erik Johnson i power play, assisterad av Patrik Berglund.

John Tavares, supertalangen och förstavalet i draften 2009, gjorde sin första poäng för Islanders när laget besegrade Edmonton med 3–1. 19-åringen (fyllde år i går) svarade för en assist till Matt Moulsons 3–0-mål i början av den tredje perioden. Tavares hade dessförinnan haft ett jätteläge att spräcka sin målnolla men Oilers målvakt gjorde en kanonräddning.

Drygt 15 000 åskådare såg Boston besegra Montreal med 2–1. Bruins tog ledningen med 2–0 efter mål av Michael Ryder och Chuck Kobasew innan Montreal kunde reducera i början av tredje genom Josh Gorges.

Martin Havlat gjorde sina två första mål för Minnesota när laget nollade Chicago hemma. Tjecken kom till Minnesota som free agent efter att ha spenderat de tre senaste säsongerna i – Chicago. Havlat behövder bara 86 sekunder på sig för att trycka in 1–0 bakom Blackhawks keeper Antti Niemi, assisterad av svenske backen Kim Johnsson som sedan stod för ytterligare en passningspoäng.