Montreals D' Agostini fick ledas ut i omklädningsrummet efter knocken

NEW YORK. Näste man till rakning.

I natt var det Montreals Matt D'Agostini som tacklades till nästa vecka av Chicagos Andrew Ladd.

Här sänker Chicagos Andrew Ladd Montreals Matt D'Agostini.

Matchen mellan Canadiens och Blackhawks i United Center hade inte mer än hunnit börja när Ladd sänkte D'Agostini med en ”open ice hit” i mittzonen.

D' Agostini blev liggande på isen och fick sedan ledas ut i omklädningsrummet, duktigt groggy.

Domarna menade att Ladd träffade sitt offer på hakan, med en armbåge, och gav honom därför matchstraff.

Eftersom det också såg ut som att Chicago-spelaren hoppade in i D'Agostini finns risken att han blir avstängd.

Den jämna matchen vann Chicago med 3-2, sedan Patrick Sharp satt den avgörande pucken drygt fyra minuter från slutet.

Utmärkte Niklas Hjalmarsson noterades för en assist.

New York Rangers utan Marian Gaborik är inte riktigt samma sak som New York Rangers med Marian Gaborik.

Det fick världen nytt bevis för när Blåskjortorna i natt föll mot ännu ett bottenlag – Gaboriks eget gamla Minnesota Wild – med 3-2.

– Vi gör som vanligt för mycket misstag i mittzonen och måste börja om från noll vad gäller den biten, suckar coachen John Tortorella.

Henrik Lundqvist stod i Rangers-kassen och tog 29 skott.

Nicklas Bäckström spelade fram till ytterligare ett mål mot New York Islanders delar nu förstaplatsen i assistligan med San Joses Joe Thornton.

Eftersom Capitals inte riktigt tog Islanders på allvar hjälpte det dock inte. Det blev förlust med 4-3 i alla fall.

Coachen Bruce Boudreau var ändå hyggligt nöjd.

– För att ha spelat tre matcher på fyra dygn gjorde vi det hyggligt, säger han till AP.

För Toronto förbyttes extatisk glädje snabbt i besvikelse under nattens besök i Buffalo.

Glädjen visste inga gränser när coachen Ron Wilson i ett numerärt underläge med 40 sekunder kvar av ordinarie tid tog ut en utmärkt Jonas Gustavsson, satte in en etxraman Mikhail Grabovski faktiskt lyckades kvittera det som då var en 2-1-ledning för Sabres.

Men hockeygudarna är taskiga mot Leafs just nu.

01.04 in i övertidsperioden tryckte Tim Connolly in den matchavgörande pucken bakom ”Monstret”.

– Fast vi gjorde mycket bra ikväll. Fortsätter vi så här kommer resultaten vad det lider, säger Wilson till AP.

Pittsburgh såg ut att gå mot förlust borta mot Columbus. Med mindre än tre minuter kvar låg de under med 3-1. Men tack vare snabba mål av Ruslan Fedotenko och Alex Goligoski kom de tillbaka.

Sedan blev Sidney Crosby straffhjälte.

Samuel Påhlsson bokfördes för en assist – och Kristian Huselius för en straffmiss.

Fabien Brunnström hade en lyckad kväll när Dallas mötte Florida hemma i American Airlines Center.

Han gjord själv ett mål och spelade fram till ytterligare ett.

Även Tom Wandell var bra, såg till att fixa två assists och utsågs till matchens andre stjärna.

Florida var dock det hetare laget och vann den intensiva, svängiga matchen med 6-5.

Stor hjälte blev Steven Reinprecht, som lyckades med konststycket att fullborda ett hat trick under fem minuter i den första perioden.

Vancouver började bra borta mot Anaheim och hade också 2-0-ledning i första paus..

Sedan brakade spelat emellertid ihop fullständigt och Ducks kunde inte bara vända och gå om:

De krossade sina gäster från Kanada med 7-2.