Matchfakta 5/5

Pittsburgh -New York Rangers 3-2 e förl (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-04

Andra perioden: 1-0 (8.45) Marian Hossa 4 (Ryan Malone, Sidney Crosby) spel 5/4, 2-0 (12.40) Jevgeni Malkin 6

(Kris Letang, Ryan Whitney).

Tredje perioden: 2-1 (2.03) Lauri Korpiskoski 1 (Michal Rozsival, Chris Drury), 2-2 (3.25) Nigel Dawes 2 (Scott Gomez, Ryan Callahan).

Fjärde perioden: 3-2 (7.10) Marian Hossa 5 (Sidney Crosby, Pascal Dupuis).

Skott: 40-22 (10-7, 17-4, 7-11, 6-0)

Utvisningar, Pittsburgh: 4x2 min. New York Rangers: 6x2 min.

Matchen:

Henrik Lundqvist räddade 37 skott för New York Rangers i den femte kvartsfinalen mot Pittsburgh men det hjälpte föga. Penguins är i Stanley cup-semifinal efter 3–2-seger. Marian Hossa satte det avgörande målet sju minuter in i förlängningen.

Hossa var även den som inledde målskyttet. Första perioden rycktes sönder av utvisningar men i andra satte målskyttet igång. Hossas 1–0 kom i mitten på andra perioden och Jevgenij Malkin följde upp några minuter senare. Rangers hopp växte i tredje perioden när Lauri Korpikoski, i sin första NHL-match, reducerade och Nigel Dawes kvitterade.

Philadelphia Flyers väntar nu för Pittsburgh. För Lundqvist väntar eventuellt VM – förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson ska slå den svenske målvakten en signal.

Dallas-San Jose 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (04.49) Antti Miettinen 1 (Sergej Zubov, Mike Modano).

Tredje perioden: 1–1 (01.39) Ryane Clowe 5 (Craig Rivet, Torrey Mitchell).

Sjunde perioden: 2–1 (09.03) Brenden Morrow (Stephane Robidas, Mike Ribeiro), spel fem mot fyra.

Skott: 55–62.

Utvisningar, Dallas: 4x2 min. San Jose: 4x2 min.

Publik: 18532 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Marty Turco 98,38 %, 129.03 istid

San Jose: Jevgenij Nabokov 96,36 %, 129.03 istid