Matchfakta 22/10

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-22

Markus Näslund på väg att dribbla bort Rostislav Klesla i nattens match.

Columbus–Vancouver 1–4 (0–2, 1–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (05.39) Ryan Kesler 1 (Alexandre Burrows, Matt Cooke), 0–2 (13.17) Kevin Bieksa 1 (Lukas Krajicek, Daniel Sedin), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1–2 (02.38) Rick Nash 5 (David Vyborny, Ron Hainsey), spel 5 mot 3.

Tredje perioden: 1–3 (08.51) Markus Näslund 3 (Willie Mitchell), 1–4 (18.24) Ryan Kesler 2 (–), spel 4 mot 6.

Skott: 36–19 (10–6, 14–0, 12–13).

Utvisningar, Columbus: 7 x 2 min. Vancouver: 11 x 2 min.

Publik: 12 667 (i Nationwide Arena).

Målvakter, Columbus: Pascal Leclaire 83,3%, istid 59.30 Vancouver: Curtis Sanford 97,2%, istid 59.58

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid

Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 3, 0, +1, 21.59

Markus Näslund, f, Vancouver 1, 0, 3, 2, +1, 12.50

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 1, 1, 2, 0, 15.32

Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 0, 2, 2, 0, 16.34

Matchen: Ibland är idrott orättvist. Så var det i natt i Columbus.

Hemmalaget bombarderade Vancouvers målvakt Curtis Sanford med puckar. Ett tag sköt Blue Jackets 20 raka skott – i den andra perioden blev det 14–0 till hemmalaget i skott.

Men målen uteblev. Förutom ett power play-mål (fem mot tre) av Rick Nash höll Sanford puckarna borta från nätet.

Och när sedan Markus Näslund, 34, gjorde 3–1 (tredje målet för säsongen) i den tredje perioden var det kört för Columbus.

– Vi har haft en tung inledning på säsongen och framför allt inte riktigt fått utdelning framåt. Vi fick ju samma svaga start i fjol, men kom igen starkt, sa Markus Näslund till FSN inför matchen.

– Vi skulle ha vunnit matchen för två dagar sedan mot Los Angeles (förlust 2–4). Jag tror inte vi borde vunnit denna match. Det är ett roligt spel på sätt och vis. Vi satte våra chanser, de gjorde inte de, sa Vancouvers Ryan Kesler som satte avslutande 4–1 i tom bur.

Minnesota–Colorado 3–2 (0–0, 2–2, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (05.20) Mark Parrish 2 (Marian Gaborik, Pavol Demitra), spel 5 mot 4, 2–0 (07.22) Brian Rolston 3 (Kurtis Foster, Pavol Demitra), spel 5 mot 3, 2–1 (11.38) Tyler Arnason 1 (Marek Svatos, Joe Sakic), spel 5 mot 4, 2–2 (13.49) Andrew Brunette 2 (Kurt Sauer, Wojtek Wolski.

Tredje perioden: 3–2 (16.56) Mikko Koivu 3 (–).

Skott: 32–31 (7–13, 15–9, 10–9).

Utvisningar, Minnesota: 6 x 2 min. Colorado: 5 x 2 min.

Publik: 18 568 (i Xcel Energy Center).

Målvakter, Minnesota: Niklas Bäckström 93,5%, istid 60.00 Colorado: Peter Budaj 90,6%, istid 59.00

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 1, 0, 0, 20.40

Matchen: Minnesota Wild följer Ottawa och fortsätter rada upp segrar. Nattens 3–2 mot Colorado var Wilds sjunde seger på åtta matcher.

Efter en mållös första period blev det utdelning för båda lagen i power play i den andra perioden fram till 2–1 för hemmalaget.

Andrew Brunette kvitterade innan pausen och då var frågan vem som skulle kliva fram och bli matchhjälte i den tredje.

Det blev finländaren Mikko Koivu, som i våras avgjorde VM-semifinalen mot Ryssland. Koivu tog pucken i sarghörnet och det såg ut som om han skulle ta vägen bakom mål, men i sista stund vände han och tryckte sig in framför målet och placerade pucken bakom en förvånad Peter Budaj.

Koivus landsman Niklas Bäckström i Minnesota-målet var också en stark anledning till Wilds seger. Han räddade 29 skott och belönades med priset som matchens bäste spelare.