Matchfakta 11/1

NY Rangers-Philadelphia 2-6 (2-0, 0-3, 0-3)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-11

Första perioden: 1-0 (04.43) Ryan Hollweg 1 (Blair Betts, Daniel Girardi), 2-0 (07.42) Ryan Hollweg 2 (Daniel Girardi).

Andra perioden: 2-1 (00.40) Mike Knuble 12 (Mike Richards, Daniel Briere), spel 5 mot 3, 2-2 (08.45) Stefan Ruzicka 1 (Jim Dowd, Kimmo Timonen), 2-3 (10.42) Scott Hartnell 8 (Steve Downie, Mike Richards).

Tredje perioden: 2-4 (01.54) Scott Hartnell 9 (Jeff Carter, R.J. Umberger), spel 5 mot 4, 2-5 (08.49) Scott Hartnell 10 (Steve Downie), 2-6 (15.00) Simon Gagne 5 (Daniel Briere, Mike Richards).

Skott: 41-30 (18-12, 6-10, 17-8)

Utvisningar, NY Rangers: 7x2 min. Philadelphia: 7x2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden)

Målvakter: NY Rangers: Henrik Lundqvist 80,0%, istid 60.00 Philadelphia: Antero Niittymäki 95,1%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers - se ovan.

Matchen: Det började bra för Rangers - riktigt bra. Ryan Hollweg (vanligtvis en slagskämpe) gjorde sina två första mål för säsongen och de första på 67 (!) matcher när hemmalaget tog ledningen med 2-0 efter den första perioden.

Men sedan spikade Philadelphias målvakt Antero Niittymäki igen och räddade totalt 39 skott i matchen. Reprisen på OS-finalen i Turin 2006 mellan Henrik Lundqvist och Niittymäki blev denna gång alltså en finsk viktoria.

”Henke” hade det svårt i de två sista perioderna och fick ge sig sex gånger på 18 skott. Tre av fullträffarna kom från Scott Hartnells klubba - hans andra hattrick i NHL-karriären.

- Det hade förmodligen varit coolare att se alla hattar flyga på hemmaplan. Men jag tar målen där jag kan få dem, sa Scott Hartnell till AP.

Till råga på allt kom Hartnells mål i rad - och sänkte definitivt Rangers: 2-3, 2-4 och 2-5.

- När du gör ett mål verkar de komma i klunga. Det första var turligt, vilket man tar alla dagar i veckan. Det tredje var däremot en fin fint och jag satte den i nät. Men viktigast av allt, det var två poäng för oss, sa Hartnell vidare.

”Henke” var bedrövad efteråt och fåordig i sina uttalanden.

- Jag vet inte vad som hände. Vi fick en riktigt bra start, men sedan tappade vi allt och kom aldrig tillbaka, sa den svenske målvakten till AP.

Carolina-New Jersey 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (12.24) Travis Zajac 8 (Jamie Langenbrunner, Zach Parise), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1-1 (02.41) Keith Aucoin 1 (Dennis Seidenberg, Craig Adams), 1-2 (17.59) Patrik Elias 10 (Jamie Langenbrunner, Zach Parise).

Tredje perioden: 1-3 (12.54) Brian Gionta 13 (Andy Greene, Travis Zajac), spel 5 mot 4, 1-4 (18.08) Sergei Brylin 4 (John Madden, Paul Martin).

Skott: 21-24 (6-9, 9-7, 6-8)

Utvisningar, Carolina: 6x2 min, 1x5 min. New Jersey: 3x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 173 (i RBC Center)

Målvakter: Carolina: Cam Ward 83,3%, istid 60.00 New Jersey: Martin Brodeur 95,2%, istid 60.00

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 0, 0, -1, 19.50

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 0, 0, +1, 17.55

Matchen: New Jersey visar att en bra defensiv räcker långt. I natt kom ännu en seger (sjunde på senaste nio) och veteranmålvakten Martin Brodeur var åter mer eller mindre felfri (20 räddningar).

Brodeur har inte släppt in mer än två mål på sju av de senaste åtta matcherna. Och Devils är det enda laget i Eastern Conference som ännu inte släppt in 100 mål denna säsong. Hittills har det blivit 99 baklängesmål på 43 spelade matcher.

- Det var en av våra bra matcher. Vi gjorde de rätta sakerna där ute och fick första målet igen, sa Martin Brodeur till AP.

Visst är New Jersey effektivt när laget får ledningen. Och om laget fortfarande efter två perioder har ledningen är det omöjligt att besegra - i alla fall 2007/08. Hittills under säsongen har laget haft ledningen efter två perioders spel vid 17 tillfällen. Det har gett - 17 segrar.

- Vi behöver inte göra så mycket mål för att vinna. Ett eller ett par mål och vi har chansen. När vi får tre eller fyra, har vi definitivt en stora chans, sa Jamie Langenbrunner som hade två assist i matchen - den andra en briljant framspelning till Patrik Elias viktiga 2-1-mål i slutet av den andra perioden.

- Det hände snabbt. Jag visste att passningen var där och jag bara slog till och pucken gick in, sa Patrik Elias efter säsongen tionde mål.

Atlanta-Florida 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (15.35) Bobby Holik 7 (Slava Kozlov, Pascal Dupuis).

Tredje perioden: 1-1 (06.38) Rostislav Olesz 6 (Steve Montador), 2-1 (09.09) Ilya Kovalchuk 36 (Mark Recchi, Todd White), 2-2 (12.54) Kamil Kreps 4 (Brett McLean).

Straff: 2-3 Olli Jokinen.

Skott: 28-40 (7-15, 10-10, 9-12)

Utvisningar, Atlanta: 3x2 min. Florida: 4x2 min.

Publik: 14 805 (i Philips Arena)

Målvakter: Atlanta: Kari Lehtonen 95,0%, istid 65.00 Florida: Tomas Vokoun 92,9%, istid 64.44

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 1, 2, -1, 26.56

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, -1, 23.45

Magnus Johansson, b, Florida 0, 0, 0, 0, 0, 19.00

Matchen: Magnus Johansson hade ett hektiskt dygn. I går blev han trejdad från Chicago Blackhawks till Florida Panthers och satte sig genast på ett plan för vidare färd till bortamatchen mot Atlanta. Johansson hann fram i tid och fick spela 19 minuter i Floridas segermatch - betydligt mer än den förre LHC-backen i snitt fick göra under den korta sejouren i Chicago.

Johansson noterades inte för några poäng och hade inga skott på mål, men var heller inte inne på något av baklängesmålen. En stabil defensiv insats, med andra ord.

- Med tanke på att jag inte fått spela speciellt mycket på slutet känns det här som en bra lösning, sa Magnus Johansson till Sportbladets innan han satte sig på planet för att möta sina nya lagkamrater för första gången.

Men det var Atlanta som var närmast seger under ordinarie tid. Två gånger om tog Thrashers ledningen i matchen - den andra gången genom målkungen Ilya Kovalchuk knappt halvvägs in i den tredje perioden.

Det var Kovalchuks 36:e mål för säsongen (bäst i ligan), men trots det är inte ryssen framröstad till nästa veckas All Star-match - just i Atlanta. Av fansen, vill säga. Däremot kan vi vara 100 procent säkra på att Kovalchuk blir uttagen när lagen kompletteras på fredag.

I straffläggningen avgjorde Floridas kapten Olli Jokinen när han satte ett distinkt skott bakom finländske landsmannen Kari Lehtonen.

- Egentligen vill du inte spela förlängning eller skjuta straffar. Du vill fixa två poäng under ordinarie matchtid, sa Olli Jokinen.

Men Jokinen, Johansson och resten av Florida ska vara glada över resultatet och de två poängen.

Eller som Atlantas kapten Bobby Holik uttryckte det:

- Det skulle aldrig gått till förlängning.

Boston-Montreal 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)

Första perioden: 0-1 (10.36) Tomas Plekanec 14 (Andrei Kostitsyn, Alexei Kovalev), spel 5 mot 4, 0-2 (11.30) Maxim Lapierre 2 (Michael Ryder).

Andra perioden: 0-3 (13.18) Alexei Kovalev 19 (Mark Streit, Tomas Plekanec), spel 5 mot 4, 1-3 (14.41) A Ward 3 (Phil Kessel, Marc Savard).

Tredje perioden: 2-3 (02.01) Milan Lucic 4 (Peter Schaefer, David Krejci), 2-4 (11.56) Mathieu Dandenault 5 (-), 2-5 (18.49) Mathieu Dandenault 6 (Mark Streit).

Skott: 25-33 (9-13, 6-10, 10-10)

Utvisningar, Boston: 8x2 min. Montreal: 5x2 min.

Publik: 17 565 (i TD Banknorth Garden)

Målvakter: Boston: Tim Thomas 84,8%, istid 60.00 Montreal: Cristobal Huet 92,0%, istid 59.51

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 2, 0, -1, 15.17

Matchen: Montreal har fortsatt enkelt med Boston. I natt kom åttonde raka segern och den 15:e på de senaste 18 matcherna.

Canadiens tog initiativet direkt från första nedsläpp och skotten i den första perioden vanns med 13-10, mycket tack vare fyra power play-lägen. Det gav också utdelning genom Tomas Plekanec och Maxim Lapierre - målen kom inom loppet av 54 sekunder i mitten av perioden.

I den andra spädde Alexei Kovalev på till 3-0 innan hemmalaget vaknade till. Två reduceringar, den andra i inledningen av de tredje perioden, gav matchen lite nerv.

Men Mathieu Dandenault avgjorde till Montreals fördel med två mål sista åtta minuterna - hans första tvåmålsmatch sedan 15 november 2000.

- De var fysiska i den tredje perioden, men Dandenaults första mål var oerhört viktigt och gav oss styrkan tillbaka, sa Montreals målvakt Cristobal Huet som räddade 23 skott i matchen.

Bostons coach Claude Julien var imponerad av motståndarlaget.

- Det är ett mycket skickligt hockeylag och när de får chansen att visa denna skicklighet gör de det. Det är därför de tillhör toppen av power play-lag i NHL, sa Claude Julien.

Ottawa-Buffalo 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (00.24) Shean Donovan 5 (Chris Kelly, Antoine Vermette), 2-0 (17.08) Daniel Alfredsson 26 (Mike Fisher, Anton Volchenkov), spel 4 mot 5.

Tredje perioden: 2-1 (01.38) Clarke Macarthur 5 (Jason Pominville, Henrik Tallinder), 2-2 (12.52) Daniel Paille 6 (Paul Gaustad, Ales Kotalik).

Straff: 3-2 Dean McAmmond.

Skott: 25-24 (8-6, 9-5, 7-12, 1-1)

Utvisningar, Ottawa: 6x2 min, 1x5 min. Buffalo: 4x2 min, 1x5 min.

Publik: 19 843 (i Scotiabank Center)

Målvakter: Ottawa: Martin Gerber 91,7%, istid 64.17 Buffalo: Jocelyn Thibault 92,0%, istid 65.00

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 1, 0, 3, 0, 0, 24.28

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 1, 0, 0, +2, 27.34

Matchen: Buffalo var nära att bryta sin sju matcher långa förlustsvit. Laget kom tillbaka från ett 0-2-underläge och tvingade favoriten Ottawa till förlängning och straffar.

Men där blev Senators för starkt och avgjorde efter sex straffomgångar. Siste målskytt: Dean McAmmond som satte sitt straff med ett snärtigt handledskott i vänstra krysset bakom Buffalos målvakt Jocelyn Thibault.

- Jag tänkte gå på plockhandssidan först, men han täckte den sidan och det slutade med att jag besegrade honom, sa Dean McAmmond.

Åttonde raka förlusten för Sabres alltså, men coachen Lindy Ruff så en ljusning.

- Jag tyckte vi gav dem en riktigt bra kamp och hade ett par chanser att avgöra i den tredje perioden, sa Lindy Ruff.

Daniel Alfredsson gjorde säsongens 27:e mål efter drygt 17 minuters spel av den andra perioden. Målet kom i numerärt underläge, lite av en specialitet för Ottawa och ”Alfie”. Laget har lyckats göra tio shorthanded-mål denna säsong - varav kapten Alfredsson svarat för hälften av dem, fem stycken. Imponerande.

På lördag är det dags för giganternas kamp. Då åker Ottawa, Eastern Conference ledare, till Detroit för att möta Western Conference dito.

- Det kommer att bli en stor match. De har ett bra hockeylag och vi vet att vi inte kan göra så många misstag som vi gjorde i kväll. Men jag är säker på att vi kommer att vara mer skärpta, sa Ottawas center Jason Spezza.

Tampa Bay-Pittsburgh 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (04.11) Paul Ranger 8 (Mathieu Darche, Brad Richards), 1-1 (12.11) Petr Sykora 14 (Kris Letang, Darryl Sydor), spel 5 mot 4, 1-2 (14.33) Jordan Staal 4 (Petr Sykora, Ryan Malone).

Tredje perioden: 1-3 (17.21) Ryan Malone 10 (Petr Sykora, Jordan Staal), 1-4 (19.49) Evgeni Malkin 20 (Sergei Gonchar), spel 5 mot 6.

Skott: 36-29 (13-8, 9-10, 14-11)

Utvisningar, Tampa Bay: 2x2 min. Pittsburgh: 4x2 min.

Publik: 20 426 (i St. Pete Times Forum)

Målvakter: Tampa Bay: Karri Rämö 89,3%, istid 58.36 Pittsburgh: Ty Conklin 97,2%, istid 60.00

Inga svenskar på isen.

Matchen: Pittsburgh är ett av NHL:s hetaste lag just nu. I natt kom åttonde raka segern - det längsta svit sedan Penguins i början av 1999 vann tio raka matcher.

Och trots underläge 1-0 efter drygt fyra minuter av den andra perioden växte bortalaget mer och mer ju längre matchen led. Laget hann både kvittera och ta ledningen innan den andra perioden var slut och i den tredje fastställde Ryan Malone och Evgeni Malkin 4-1-segern.

- Vi har självförtroende allihopa. Det är inte en eller ett par killar, det är hela laget, förklarade Pittsburghs målvakt Ty Conklin som räddade 35 skott i matchen.

Det var Conklins nionde raka seger som startande målvakt och han har mer och mer vuxit till en av Penguins nyckelspelare.

- Han spelade fantastiskt. Det är en stor överraskning. Han fick en ny chans att komma tillbaka till NHL och har drar verkligen nytta av den, sa Pittsburghs coach Michel Terrien.

Superstjärnan Sidney Crosby, som fick lämna isen poänglös, gläds förstås åt lagets extrema framgångar just nu.

- Vi vill bli nämnda som ett bra lag såväl hemma som på bortaplan. Vi vill inte vara kända för att ha dåliga matcher, sa Crosby.

Detroit-Minnesota 5-6 (2-3, 2-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (04.04) Martin Skoula 2 (Marian Gaborik, Eric Belanger), 1-1 (05.07) Henrik Zetterberg 27 (Brett Lebda, Daniel Cleary), 1-2 (18.28) Marian Gaborik 22 (Eric Belanger, Mark Parrish), 1-3 (18.43) Todd Fedoruk 1 (Matt Foy, James Sheppard), 2-3 (19.32) Valtteri Filppula 14 (Pavel Datsyuk, Brian Rafalski).

Andra perioden: 2-4 (03.00) Matt Foy 3 (James Sheppard, Kim Johnsson), 3-4 (07.32) Dallas Drake 2 (-), spel 4 mot 5, 4-4 (08.38) Niklas Kronwall 3 (Johan Franzén, Daniel Cleary).

Tredje perioden: 5-4 (18.52) Daniel Cleary 16 (Jiri Hudler, Henrik Zetterberg), 5-5 (19.12) Eric Belanger 11 (Brent Burns), spel 6 mot 5.

Straff: 5-6 Marian Gaborik.

Skott: 46-28 (13-8, 15-9, 16-8, 2-3)

Utvisningar, Detroit: 3x2 min. Minnesota: 5x2 min.

Publik: 17 848 (i Joe Louis Arena)

Målvakter: Detroit: Chris Osgood 82,1%, istid 64.47 Minnesota: Niklas Bäckström 78,9%, istid 28.38 Minnesota: Josh Harding 96,3%, istid 36.11

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 1, 1, 0, -2, 26.31

Matchen: Minnesota skrällde mot NHL:s bästa lag och lyckades få med sig två poäng.

Den främsta orsaken till det var målvakten Josh Harding som fick hoppa in efter att finländske Niklas Bäckström släppt in fyra mål efter att halva matchen var spelad.

- Om han inte gjort räddningarna han gjorde, vet jag att det inte funnits en chans, sa Minnesotas coach Jacques Lemaire om Hardings storspel under de 36 minuter han stod mellan stolparna.

Visserligen släppte Wilds-keepern in ett mål - som till och med såg ut att bli matchavgörande. Daniel Cleary satte 5-4 till Detroit med bara 1.08 kvar att spela av den tredje perioden.

Men Lemaire gav sig inte utan lyfte bort Harding från målet och satsade på en extra utespelare. Det gav utdelning - 20 sekunder senare - när Eric Belanger kvitterade till 5-5.

- I 99,9 procent av fallen när vi leder inför slutminuten vinner vi, sa Red Wings Daniel Cleary besviket.

Efter en mållös förlängning avgjorde Minnesotas Marian Gaborik straffläggningen och gav bortalaget en finns skalp.

- Det var en hektisk dag. Att vinna mot detta lag, vilket vi inte gör så ofta, och samtidigt sfå nya ägare. En stor dag, sa coach Lemaire.

Två svenskar hittade målet för Detroit: Henrik Zetterberg (27:e för säsongen) och Niklas Kronwall (tredje).

St. Louis-Dallas 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (08.01) Brad Boyes 22 (Eric Brewer, Paul Kariya), 2-0 (14.22) Paul Kariya 12 (Jay McKee).

Andra perioden: 2-1 (03.46) Mike Ribeiro 22 (Trevor Daley, Antti Miettinen), 3-1 (09.35) Keith Tkachuk 11 (Paul Kariya, Jamal Mayers), 4-1 (12.34) Brad Boyes 23 (David Perron).

Tredje perioden: 4-2 (18.29) Antti Miettinen 10 (Mike Ribeiro, Mike Modano), spel 5 mot 4.

Skott: 26-27 (6-7, 10-10, 10-10)

Utvisningar, St. Louis: 4x2 min, 1x5 min. Dallas: 4x2 min, 1x5 min.

Publik: (i Scottrade Center)

Målvakter: St. Louis: Manny Legace 92,6%, istid 59.41 Dallas: Mike Smith 84,6%, istid 58.26

Christian Bäckman, b, St. Louis 0, 0, 1, 4, +1, 16.46

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 0, +1, 16.05

Niklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, -3, 17.14

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 2, 0, -1, 15.10

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 12.41

Matchen: Manny Legace blev nyligen uttagen till All Star-matchen nästa vecka. Och St. Louis målvakt visade varför när han räddade 24 skott och såg till att Blues vann mot topplaget Dallas.

34-årige Legace är i en formtopp. På de senaste 319 spelminuterna har han bara släppt in fyra mål och stjärnmatchen i Atlanta är något han sett fram emot länge.

- En barndomsdröm. Jag har sett matcherna i hela mitt liv när jag vuxit upp i Toronto. Det har alltid varit en dröm att få spela en All Star-match, sa Manny Legace efter nattens vinst.

- Han spelade bra. Han gjorde sig själv stor, betygsatte Dallas center Brendan Morrow.

St. Louis har halvvägs in i säsongen den åttonde och sista slutspelsplatsen i ägo - en klar förbättring från i fjol då laget låg på plats 15 av 16 lag i Western Conference.

Brad Boyes och Paul Kariya, två av lagets mest namnkunniga spelare, gav St. Louis ledningen i den första perioden. En 2-0-ledning som Dallas aldrig var nära att hota - tack vara Manny Legaces storspel i målet.

De fem svenskarna på isen blev samtliga poänglösa. Sämst gick det för Dallas back Niklas Grossman som var inne på tre av hemmalagets mål.

Edmonton-Phoenix 5-2 (3-0, 2-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (01.47) Ethan Moreau 3 (Fernando Pisani), 2-0 (02.15) Kyle Brodziak 6 (Robert Nilsson, Denis Grebeshkov), 3-0 (09.45) Sheldon Souray 3 (Jarret Stoll, Shawn Horcoff), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 4-0 (09.28) Robert Nilsson 4 (Kyle Brodziak), 4-1 (16.35) Keith Ballard 4 (Peter Mueller, Shane Doan), 5-1 (18.19) Denis Grebeshkov 1 (Shawn Horcoff, Ales Hemsky).

Tredje perioden: 5-2 (06.36) Nick Boynton 2 (Shane Doan, Joel Perrault).

Skott: 33-31 (10-13, 11-10, 12-8)

Utvisningar, Edmonton: 6x2 min, 1x5 min, 2x10 min. Phoenix: 7x2 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place)

Målvakter: Edmonton: Mathieu Garon 93,5%, istid 59.47 Phoenix: Ilya Bryzgalov 73,3%, istid 29.28 Phoenix: Mikael Tellqvist 94,4%, istid 30.18

Dick Tärnström, b, Edmonton 0, 0, 1, 2, +1, 25.23

Robert Nilsson, f, Edmonton 1, 1, 1, 0, +2, 12.58

Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 1, 0, -1, 12.49

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 1, 0, -1, 10.45

Matchen: Edmontons vänsterforward Robert Nilsson blev vald till matchen lirare, trots att han bara spelade knappt 13 minuter. Men under dessa minuter hann svensken med göra ett mål och en assist.

Nilsson, som varit borta i två matcher på grund av sjukdom, assisterade först till Kyle Brodziaks 2-0-mål i den första perioden och gjorde sedan själv 4-0 i mitten av den andra perioden. Hans mål gjorde också att Phoenix coach Wayne Gretzky valde att byta ut målvakten Ilya Bryzgalov till förmån för Mikael Tellqvist.

”Tellan” imponerade resten av matchen och släppte bara in ett mål och hade en räddningsprocent på 94,4 - men då var det förstås för sent för Phoenix att resa sig och ge Oilers en fajt om segern.

För Edmonton var detta en viktig seger i jakten på slutspelsplatserna.

- Vi vet vilken betydelsefull del av säsongen vi är i. Fem matcher på hemmaplan mot lag som också slåss om slutspelsplatserna. Vi visste att kvällens match var ett stort test och vi gjorde ett bra arbete, sa Kyle Brodziak som förutom 2-0-målet också, liksom Robert Nilsson, hade en assist.

San Jose-Vancouver 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (14.08) Craig Rivet 4 (Mike Grier, Joe Thornton).

Andra perioden: 2-0 (05.06) Jeremy Roenick 8 (Craig Rivet, Joe Thornton), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3-0 (06.15) Milan Michalek 14 (Steve Bernier, Joe Thornton), spel 5 mot 4, 3-1 (12.25) Ryan Kesler 11 (Alexandre Burrows, Matt Cooke).

Skott: 31-21 (7-3, 14-9, 10-9)

Utvisningar, San Jose: 2x2 min. Vancouver: 7x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evegeni Nabokov 95,2%, istid 59.38 Vancouver: Roberto Luongo 90,3%, istid 60.00

Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 17.53

Alexander Edler, b, Vancouver 0, 0, 3, 2, 0, 20.20

Markus Näslund, f, Vancouver 0, 0, 0, 0, 0, 14.50

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 0, 2, 0, 0, 14.15

Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 0, 2, 4, 0, 14.27

Matchen: San Jose har haft problem på hemmaplan. Men i nattens möte med Vancouver syntes inga sådana tecken. Lagets blott åttonde hemmaseger för säsongen kom efter att de effektivt ha malt ned svensklaget från Kanada. Ett mål vardera i de tre perioder räckte. Att Canucks på slutet gjorde ett tröstmål störde aldrig Sharks.

33-årige backen Craig Rivet visade vägen genom att göra 1-0 och även vara med i förspelet till Jeremy Roenicks 2-0 i power play.

Av Canucks-svenskarna hade backen Alexander Edler mest speltid och hade även tre skott på mål. Tvillingarna Sedin fick måttligt med speltid och utmärkte sig aldrig.

San Jose är nu delad etta med Dallas i Pacific Division och på tredje plats i Western Conference - mycket tack vare det effektiva bortaspelet laget haft i denna säsong. Om nu även hemmaspelet kommer igång kan laget från Kalifornien vara att räkna med långt in på vårkanten.

Los Angeles-Toronto 5-2 (4-0, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (02.44) Kyle Calder 6 (Michal Handzus, Brian Willsie), 2-0 (13.52) Dustin Brown 21 (Patrick O´Sullivan, Anze Kopitar), spel 5 mor 4, 3-0 (17.32) Alexander Frolov 8 (Ladislav Nagy, Derek Armstrong), 4-0 (19.06) Dustin Brown 22 (Lubomir Visnovsky, Rob Blake), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 5-0 (06.41) Rob Blake 4 (Alexander Frolov), 5-1 (15.08) Nik Antropov 16 (Ian White, Anton Strålman).

Tredje perioden: 5-2 (11.41) Darcy Tucker 5 (Kyle Wellwood, Andy Wozniewski).

Skott: 24-50 (11-6, 6-19, 7-25)

Utvisningar, Los Angeles: 6x2 min. Toronto: 6x2 min.

Publik: 18 118 (i Staples Center)

Målvakter: Los Angeles: Jason LaBarbera 96,0%, istid 59.59 Toronto: Andrew Raycroft 63,6%, istid 20.00 Toronto: Vesa Tonskala 92,3%, istid 37.49

Anton Strålman, b, Toronto 0, 1, 1, 0, -2, 14.15

Mats Sundin, f, Toronto 0, 0, 11, 0, 0, 21.44

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 5, 0, 0, 22.20

Matchen: Torontos kräftgång fortsätter. Laget tappade allt redan i den första perioden mot NHL-jumbon Los Angeles. 4-0 till Kings då och ridå för Maple Leafs.

Även om Toronto kom igen starkt spelmässigt i de två återstående perioderna (44 skott på 40 minuter!) lyckades laget bara överlista hemmamålvakten Jason LaBarbera två gånger.

Kapten Mats Sundin själv avlossade elva (!) skott och anfallspartnern Alexander Steen hade fem skott på LaBarbera utan att lyckas. Los Angeles-målvaktens 48 räddningar i en match är det högsta han presterat i karriären.

Det här var första gången sedan 13 november som Maple Leafs besökte Los Angeles. Samtliga sex kanadensiska lag kommer att besöka Staples Center under säsongen - första gången sedan säsongen 2003/04.