Publicerad 2016-03-04

Skadade sig i kollision med lagkamrat – fick ingen avblåsning

NEW YORK. Henrik Lundqvist skadades i natt – och blev så arg över att domarna inte blåste av när det skedde att han välte sin målbur över ända.

– Det där är bebistakter, säger Pittsburgh-kollegan Marc-Andre Fleury.

Det var en bit in i andra perioden i mötet mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers i Consol Energy Center som saker och ting...hettade till.

Henrik Lundqvist kolliderade med lagkamraten Ryan McDonagh vid sin målgård och skadade sig i nacken.

Den svenske keepern, som också tappade klubban i samband med incidenten,  försökte göra domarna uppmärksam på att han hade ont men spelet fick fortgå och till slut blev han så arg att han välte målburen över ända – och fick två minuters utvisning för ”delay of game”.

”Aldrig sett”

Publiken i Consol Energy Center reagerade med ilskna burop och hån – och Penguins-spelarna var inte så imponerade de heller.

– Om jag vält en målbur nån gång? Nej, det där är bebistakter, sa målvakten Marc-Andre Fleury när han efteråt fick frågor om händelsen.

Även medspelarna föreföll något tagna.

– Jag har aldrig sett ”Hank” så arg, konstaterade Derek Stepan.

Lundqvist spelade vidare andraperioden, men återkom inte i tredje.

– Vi visste inte att han var skadad men förstod i andra periodpausen, säger coachen Alain Vigneault till Bergen Record.

Tre snabba

– Jag tror inte det är så allvarligt och det är ingen hjärnskakning men vi ville vara på den säkra sidan och tog ut honom.

Huruvida han spelare matchen mot Washington i Verizon Center kommande natt är oklart.

Fajten i natt vann Penguins med 4-1 – efter tre snabba mål i slutet av andra perioden.

Glödhete Patric Hörnqvist gjorde ett av målen och förre Rangers-forwarden Carl Hagelin stod för en assist.