Poängfest för Ekman-Larsson mot förra klubben

Publicerad 2022-02-09

När Vancouver slog Arizona med 5–1 var svenskar inblandade i alla mål. Bland annat spelade Oliver Ekman-Larsson fram till tre mål mot sin förra klubb.

Den svenske backen spelade totalt elva NHL-säsonger i Arizona (tidigare Phoenix) innan han i somras trejdades till Vancouver. När Ekman-Larssons ex-klubb kom på besök till Vancouver spelade han fram till tre av hemmalagets mål, bland annat 1–0 och 2–0 inom loppet av en minut. Dessutom sköt Elias Pettersson 3–0-målet, framspelad av Nils Höglander, och assisterade senare också till Brock Boesers avslutande 5–1-mål.

Även Arizonas tröstmål hade en liten svensk touch, då Anton Strålman noterades för en assistpoäng.

Crosby nära milstolpe

Sidney Crosby sköt sitt 499:e mål i NHL när hans Pittsburgh vände 0–2 till 4–2 i bortamötet med Boston. Den kanadensiske stjärnan slog till i powerplay i mitten av andra perioden, när han sköt 3–2 högt intill första stolpen.

Tidigare hade David Pastrnak med två mål gett Boston ett övertag i första perioden. Men på 28 heta sekunder blev även Danton Heinen tvåmålsskytt när han såg till att Pittsburgh kom i kapp.

I slutminuterna kunde Bryan Rust avgöra när han satte 4–2 i tom kasse. Crosby får vänta ett tag till innan han når milstolpen 500 mål.