Här tacklas Silfverberg bort från matchen

Publicerad 2017-01-20

Anaheims 2–1-seger hemma mot Colorado överskuggades av en tung skada.

Jakob Silfverberg tacklades hårt och slog huvudet i isen i fallet och utgick i början av tredje perioden.

Anaheim kan tvingas få klara sig utan en av sina bästa spelare en tid framöver.

Det var efter tre minuter av tredje perioden och ställningen 1–0 till Colorado som den unge ryske backen Nikita Zadorov delade ut en stenhård – men sjyst – tackling på Silfverberg.

Problemet uppstod då svensken föll i isen med huvudet före och såg märkbart groggy ut efter smällen.

Silfverberg kunde ta sig av isen på egna ben men återkom inte mer i matchen.

Kort därpå kastade Josh Manson handskarna och hämnades på Zadorov.

Undersöks för hjärnskakning

Efter matchen kan klubben bara meddela att svensken undersöks.

Dessförinnan hade Gabriel Landeskog slagit in en retur och gett gästerna ledningen.

Men Colorado-kaptenen blev snabbt till syndabock och drog på sig en utvisning.

I powerplayet pangade Hampus Lindholm in kvitteringen från blålinjen med sitt tredje mål för säsongen och en stund senare ordnade Nick Ritchie 2–1.

En klen tröst dock om det skulle visa sig att Silfverberg åkt på en hjärnskakning.

Silfverberg är Ducks fjärde bäste poängplockare den här säsongen med 29 pinnar på 47 matcher.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se