Publicerad 2015-10-22

Rask övertidshjälte mot Colorado

Victor Rask stod för NHL-nattens enda svenskmål.

Men det var inte vilket som helst.

Carolina-forwarden plöjde ner Colorados svenske kapten Gabriel Landeskog på vägen innan han elegant avgjorde med sitt 1–0 på övertid.

– Jag tror att deras spelare var trötta och utnyttjade det, säger Rask om sitt andra mål för säsongen.

Victor Rask etablerade sig hos Carolina på allvar förra säsongen och tidigt i morse svensk tid visade han varför. 22-åringen avgjorde den målsnåla tillställningen i Colorado (0–0 efter 60 minuter) och blev utsedd till en av matchens tre stjärnor.

Rask kom nära redan i första perioden med ett skott i målramen – men det dröjde till 1.49 in på övertidsperioden i spel tre mot tre innan han klev fram som hjälte.

Och det var förmodligen dalmasens grannaste hittills av de totalt tolv mål han gjort på två NHL-säsonger.

Utnyttjade byte

Rask fick pucken ute till vänster och inte ens en hårdför spelare som Gabriel Landeskog kunde stå emot när den förre leksingen bröt in. Medan Landeskog gled på mage mot kortsargen så kunde Rask fortsätta sin dominanta uppvisning och vrida in en backhand runt Colorado-målvakten Semjon Varlamov.

– Jag tror att deras killar gjorde ett långt byte, så jag hade ett bra övertag. Jag försökte bara ta den till målet och dra den hela vägen till andra sidan, då fick jag öppet mål och satte dit den, säger Rask till nhl.com.

”Otrolig räddning” av Ward

Men Rask fick ändå se en annan Carolina-spelare ta hem utmärkelsen förste stjärnan i matchen.

Den förtjänade målvakten Cam Ward med en äran efter att ha bjudit på en tidig kandidat till årets räddning med tre och en halv minuter kvar av tredje perioden.

Colorados Matt Duchene kastade sin vattenflaska i vredesmod när han satte sig i båset och fortfarande inte kunde förstå hur han inte kunde sätta pucken i målet som var helt öppet.

Men på ett nästintill mirakulöst sätt kastade sig Ward åt sidan på fotbollsmanér och räddade med sin klubba.

– Jag försöker hitta ett sätt att klandra mig själv, men det är svårt eftersom det var en otrolig räddning, säger en frustrerad Duchene som bara gjort ett mål hittills.

25 sekunder in på övertiden räddade han också Jerome Iginlas friläge.