Montreals oväntade hjälte: ”Det är speciellt...”

PITTSBURGH. Erik Karlsson gjorde en av NHL-karriärens matcher – och och till och med tacklades som en hel Niklas Kronwall.

Men inte ens det räckte mot obönhörliga Montreal.

Oväntade hjälten Dale Weise avgjorde på övertid och såg därmed till att Ottawa nu är nere i brygga.

– Men vi kan definitivt komma tillbaka från det här underläget, säger Karlsson efter den bistra 2-1-förlusten.

Montreal Canadiens ser ut att vara på väg att göra med Ottawa som de gjorde med Tampa ifjol.

Då vann de fyra raka i första omgången – och efter nattens sudden death-vinst i elektrifierade Canadien Tire Centre har de alltså 3-0 även på sin kanadensiska granne.

En seger till, på onsdag, och ännu en ”sweep” är fullbordad.

Men Erik Karlsson är övertygad om att Senators kan slå tillbaka – och bli det blott femte laget i historien att vända 0-3-underläge i en Stanely Cup-serie.

– Inget är förlorat ännu. Vi har fortfarande en bra känsla i laget och kan definitivt komma tillbaka, säger han till Ottawa Sun.

”Kan spela som han vill”

Den svenske backstjärnan gjorde för egen del allt han kunde för rädda serien redan i natt.

Han svarade för en av NHL-karriärens bästa matcher – och tveklöst den mest fysiska.

Han proppade motståndare som en hel Niklas Kronwall och formligen knockade backen Nathan Beaulieu.

– Erik visade ikväll att han kan spela på precis vilket sätt han vill, säger coachen Dave Cameron.

”EK65” stod också för assisten till de 1-0-mål Clarke MacArthur prickade in i mitten av första perioden.

”Det är speciellt...”

Men ingenting hjälpte.

Ett lugnt och metodiskt Montreal höll sig kvar i matchen period efter period – och sedan klev överraskande Dale Weise in i handlingen.

Först kvitterade han Ottawa-ledningen när knappt sex minuter återstod av ordinarie matchtid.

Och 08.47 in i övertiden avlossade han sedan ett skott som smet förbi Craig Anderson – som hade ersatt omskrivna Andrew Hammond efter de två inledande förlusterna – och därmed var den knallhårda tillställningen avgjord.

– Jag tyckte det var stort nog när jag gjorde kvitteringsmålet. Att dessutom få avgöra...det är speciellt, säger Weise till Canadien Press.