NHL-SVEPET: Jumbon har blivit en av ligans stora attraktioner

Publicerad 2023-12-11

NEW YORK. Hajarna gjorde det nästan igen, konstaterar vi i nattens lilla NHL-svep.

NATTENS HAJATTACK

Tidigare helt hopplösa San Jose Sharks har senaste tiden chockat NHL med sanslöst dramatiska upphämtningar i slutet av matcherna och jodå – otroligt nog hände det ånyo mot regerande mästarna i Las Vegas i natt.

När mindre än fyra minuter återstod hade Knights 4-2-ledning, men då reducerade Calen Addison och med bara 39 sekunder kvar kvitterade Mike Hoffman.

Sedan slutade det visserligen med att Knights vann på straffar, men ändå.

Tabelljumbon har plötsligt blivit en av ligans stora attraktioner – åtminstone i tredje perioden.

NATTENS MEST DYRKÖPTA SEGER

Winnipeg Jets lyckades vände 0-2-underläge till 3-2-seger borta mot Anaheim, men priset var högt.

Lagets skyttekung, Kyle Connor, tvingades i början av andra perioden avbryta matchen efter en knätackling av Ryan Strome och risken är uppenbar att han skadade sig svårt.

–Domarna gjorde rätt som utdömde matchstraff och vi får se vad som händer nu, jag hoppas på en avstängning, morrar Jets-coachen Rick Bowness.

David Gustafsson hade en assist för Jets och Jakob Silfverberg en för Ducks.

NATTENS DUBBELSVIT

Edmonton Oilers och Connor McDavid har i sanning kommit igång.

Laget tog sin sjunde raka seger genom att slå New Jersey med 4-1 och McDavid såg med ett mål och en assist till att förlänga sin poängsvit till nio matcher.

– Vi har inte fixat allting ännu, men killarna spelar bra och har självförtroende, säger coachen Kris Knoblauch.

Devils tröstmål gjordes av Jesper Bratt.

NATTENS ÖVRIGA RESULTAT

Washington slog Chicago med 4-2 i United Center och Nashville gnetade sig till en 2-1-dito mot Montreal i Bell Centre. Där noterades Filip Forsberg för en assist.

NATTENS SVENSKAR

•Filip Gustavsson, Minnesota Wild – Höll säsongens andra nolla i Seattle.

•Mika Zibanejad, NY Rangers – Klappade in ett rungande direktskott från favoritpositionen i vänstra tekningscirkeln.

•Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild – Det var visserligen i tom kasse han satte säsongens fjortonde mål men det tog honom upp i svenska skytteligans topp.

•Jesper Bratt, New Jersey Devils – Förlusten i Edmonton till trots var det ett snyggt mål han prickade in.