NY Rangers–Tampa Bay 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-30

Första perioden: 1–0 (07.40) Nigel Dawes 3 (Paul Mara, Brendan Shanahan).

Andra perioden: 1–1 (06.28) Vincent Lecavalier 6, straff.

Tredje perioden: 2–1 (10.45) Jaromir Jagr 3 (Michal Rozsival, Chris Drury), spel 5 mot 4, 3–1 (13.29) Brendan Shanahan 2 (Chris Drury, Jaromir Jagr), spel 5 mot 4.

Skott: 35–22 (10–11, 13–7, 12–4).

Utvisningar, NY Rangers: 6 x 2 min. Tampa Bay: 4 x 2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden).

Målvakter, NY Rangers: Henrik Lundqvist 95,5%, istid 59.55 Tampa Bay: Johan Holmqvist 91,4%, istid 59.32

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid

Henrik Lundqvist, mv, NY Rangers – se ovan.

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay – se ovan.

Matchen: Tandlös men inte mållös. Jaromir Jagr löste (tillfälligt?) New York Rangers måltorka när han satte 2–1 till hemmalaget halvvägs in i tredje perioden. Brendan Shanahan fastställde slutresultatet till 3–1 ett par minuter senare – assisterad av Jagr – och Rangers fick en efterlängtad seger. Båda målen kom i power play.

I den andra perioden träffades Jagr av en klubba i ansiktet. Han miste ett par tänder och blödde från munnen, men kunde fortsätta spela.

Svenskkampen i målen vanns av Henrik Lundqvist. Tampas enda mål kom på straff av storstjärnan Vincent Lecavalier. Detta var ”Henkes” fjärde match på de fem senaste där han släppt in maximalt ett mål.

Även Johan Holmqvist får med beröm godkänt. Han räddade 32 skott och räddade Tampa undan en större förlust.

Toronto–Washington 1–7 (1–4, 0–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (03.19) Boyd Gordon 1 (Matt Bradley), 1–1 (03.50) Alexei Ponikarovsky 4 (Mats Sundin, Jason Blake), 1–2 (05.26) Matt Pettinger 1 (Viktor Kozlov, Michael Nylander), spel 5 mot 4, 1–3 (11.57) Alex Ovechkin 7 (Viktor Kozlov, Boyd Gordon), 1–4 (13.56) Jeff Schultz 1 (Michael Nylander, Matt Pettinger).

Andra perioden: 1–5 (08.57) Matt Bradley 1 (John Erskine), spel 4 mot 5, 1–6 (11.09) Alex Ovechkin 8 (Brian Pothier, Michael Nylander).

Tredje perioden: 1–7 (06.17) Brian Sutherby 1 (Matt Bradley, Tomas Fleischmann).

Skott: 33–30 (6–13, 16–6, 11–11).

Utvisningar, Toronto: 6 x 2 min. Washington: 6 x 2 min.

Publik: 19 316 (i Air Canada Center).

Målvakter, Toronto: Andrew Raycroft 82,3%, istid 46.04 Vesa Toskala 69,2%, istid 13.56 Washington: Olaf Kolzig 97,0%, istid 60.00

Anton Strålman, b, Toronto 0, 0, 4, 0, –2, 13.30

Mats Sundin, f, Toronto 0, 1, 5, 2, 0, 17.25

Alexander Steen, f, Toronto, 0, 0, 2, 2, 0, 17.17

Michael Nylander, f, Washington 0, 3, 1, 0, +1, 18.58

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 0, 0, +1, 10.32

Matchen: Toronto Maple Leafs är just nu som namnet på hemmaarenan – en ständig färd upp och ned. Övertygande segrar varvas med fullständigt miserabla insatser.

I natt handlade det om det senare. Redan efter knappt 14 minuter av den första perioden låg Maple Leafs under med 4–1 mot ett Washington som inte heller imponerat den senaste tiden. Men Michael Nylander, Alexander Ovechkin och resten av Capitals spelare hade nu ytor att cirkla runt i och skapa chanser.

Och när även finske målvakten Vesa Toskala, utbytt efter 1–4-målet, svek var kvällen förstörd för Maple Leafs.

Toronto har nu släppt in 51 mål hittills denna säsong – sämst av samtliga lag.

Ryssen Ovechkin gjorde två mål och Nylander noterades för tre assist. Nicklas Bäckström däremot fick sparsamt med speltid – bara drygt tio minuter och utmärkte sig inte.

Dallas–San Jose 2–4 (1–1, 1–0, 0–3)

Första perioden: 1–0 (10.20) Mike Ribeiro 4 (Philippe Boucher, Jere Lehtinen), 1–1 (12.11) Christian Ehrhoff 1 (Jonathan Cheechoo, Pat Rissmiller).

Andra perioden: 2–1 (05.14) Matt Niskanen 1 (Mike Modano, Todd Fedoruk).

Tredje perioden: 2–2 (11.53) Devin Setoguchi 1 (Joe Thornton, Matt Carle), 2–3 (14.27) Devin Setoguchi 2 (Joe Thornton, Milan Michalek), 2–4 (14.44) Steve Bernier 3 (–).

Skott: 29–35 (10–16, 9–9, 10–10).

Utvisningar, Dallas: 3 x 2 min, 2 x 5 min. San Jose: 2 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 546 (i American Airlines Center).

Målvakter, Dallas: Marty Turco 88,6%, istid 58.45 San Jose: Evgeni Nabokov 93,1%, istid 59.34

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 2, 0, –2, 17.22

Loui Eriksson, b, Dallas 0, 0, 1, 0, –1, 12.22

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, –2, 12.23

Matchen: Åtta minuter in i tredje perioden, vid läget 2–1, utvisades San Joses Craig Rivet två minuter för en tripping på svensken Loui Eriksson.

Dallas skapade flera bra lägen för att avgöra matchen, men Sharks målvakt Evgeni Nabokov var omutlig i det numerära överläget och 2–1 stod sig när Rivet kom in efter 10.10.

Drygt fyra minuter senare hade San Jose gjort tre mål och vänt matchen!

Devin Setoguchi gjorde både 2–2 och 3–2. Detta var den 20-årige kanadensarens första NHL-match. Ett minne för livet.

Dallas Mike Modano noterades för en assist – hans 1231:a poäng i NHL. Nu är 37-årige Modano bara en poäng efter Phil Housley som innehar poängrekordet för USA-födda spelare.