Senators sanslösa comeback fullbordad

Publicerad 2015-04-11

Borträknade – men nu är Erik Karlssons Ottawa Senators klart för slutspel

Vilken comeback, Ottawa Senators!

Efter den tunga inledningen på säsongen säkrade laget i dag en smått osannolik slutspelsplats, efter 3–1 mot Philadelphia Flyers.

Med en saga följer ofta ett lyckligt slut.

Så också med Ottawa Senators otroliga säsong.

Efter att ha varit hela 14 poäng ifrån en slutspelsplats i februari har laget, med svenskarna Erik Karlsson och Mika Zibanejad, vid det här laget nästan glömt hur det känns att förlora.

– Hur det än går där har vi gjort det väldigt bra. Jag tycker inte någon kan begära mer av oss, sa lagkaptenen Erik Karlsson till Sportbladet inför matchen.

I dagens sista grundseriematch hade laget sitt öde i egna händer och behövde bara en poäng för att säkra en slutspelsplats.

Och det var Senators som inledde målskyttet.

Redan efter sex minuter sköt rookien Mark Stone in pucken bakom Steve Mason, efter ett dråpligt agerande av målvakten.

Stone tvåmålsskytt

I den andra perioden kom kvitteringen, genom Matt Read.

Men trots att Senators såg lite skakigt ut, kom laget tillbaka.

Jean-Gabriel Pageau gjorde mål för tredje matchen i rad när han satte sitt tionde mål för säsongen, till 2-1, efter att Steve Mason sjabblat med pucken.

Och i den tredje perioden hittade Mark Stone målet igen, när han satte pucken till slutresultatet 3-1. Den här gången var det Flyers Jakub Voracek som sjabblade bort pucken.

Senators hamnar nu antingen trea i divisionen (om Red Wings förlorar) eller på första wild card-platsen.

Därmed blir motståndaren i den första omgången antingen Montreal eller Tampa.