Det blev en mardröm för New York Rangers målvakt.

På grund av en annan svensk: Kristian Huselius.

”Husse” blev utnämnd matchens lirare när Flames vann med 4-3.

Trollkonstnär Kristian Huselius hade show mot NY Rangers – och fick beröm av Mike Keenan efteråt.

Calgarys radarpar Jarome Iginla, Kristian Huselius bredvid centern Craig Conroy fortsätter att producera poäng och göra rent genialiska saker på isen.

I natt var det dags igen - till stort förtret för Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

Fintade alla

Framför allt var det Kristian Huselius som stod för de geniala. Efter att ”Husse” redan assisterat till Calgarys två första mål fick han drygt sex minuter in i den tredje perioden pucken i mittzon.

Svensken fintade och passerade i tur och ordning Rangers-spelarna Scott Gomez, Marc Staal och en dykande Michal Rozsival innan han tillsammans med Iginla kom i ett två mot noll-läge mot Henrik Lundqvist.

Istället för att själv snärta in pucken passade ”Husse” till Calgarys lagkapten som enkelt slog in 3-1-målet - hans andra fullträff för kvällen.

Senare gjorde Huselius även 4-2. Han stod i dålig vinkel nära sargkanten och drog i väg ett dragskott som överrumplade Lundqvist. Ett billigt, men matchavgörande mål.

Men det var 3-1-målet som var det stora samtalsämnet efteråt.

Keenan tacksam

Calgarys hårde coach Mike Keenan, som inte direkt brukar ösa beröm över Huselius, var efter matchen mycket tacksam över svenskens insats.

– Kristian visade sin skicklighet vid en viktig tidpunkt i matchen. Han var snabb att hitta ytorna och han har alltid en snabb klubba. Det är intressant att se stjärnor spela med ett sånt självförtroende, sa Mike Keenan till AP.

Kristian Huselius mål och tre assist gör att han är uppe på totalt 43 poäng (18+25) under säsongen och nu är med bland de 20 bästa i poängligan.