Målvaktsstjärnan trollar bort pucken

Publicerad 2015-04-22

Bisarra scener i nattens Stanley Cup-möte

Matchen mellan Nashville och Chicago pågick i över 100 minuter.

Men det långlivade mötet mellan klubbarna i Stanley Cup-slutspelet kunde ha varit kortare.

Om inte Pekka Rinne lyckats med konststycket att trolla bort pucken.

Det blev en lång kväll i United Center i Chicago i natt.

Efter 2–2 på resultattavlan efter 60 spelade minuter tvingades förlängning tillämpas för att skilja lagen åt.

Då tog det tid innan avgörandet kom.

Och kvällen blev knappast kortare när Pekka Rinne lyckades trolla bort pucken.

Kunde inte hålla sig för skratt

Nashvilles finländske målvaktsstjärna stoppade pucken bakom målet och sekunderna senare var den plötsligt mystiskt försvunnen.

Sökandet efter pucken pågick i flera minuter och såväl Rinne själv som domaren scannade igenom hela finländarens utrustning för att hitta pucken.

Kommentatorerna kunde inte hålla sig för skratt under det mystiska puckförsvinnandet.
– Jag har aldrig sett något liknande tidigare, säger ena NBC:s kommentator.

– Var kan den vara? frågar sig expertkollegan.

Rinne blev förlorare

Efter att de letat i både byxor, under tröjan, under benskydden och skridskon, samt skakat hela kroppen i hopp om att pucken skulle trilla ut någonstans, hittades den till slut – till publikens stora jubel.

Sedan blev det tyvärr, för Rinnes del, förlust i den tredje (!) övertidsperioden – när klockan hunnit långt över ett på natten i Chicago – då hemmalagets Brent Seabrook sköt in avgörandet.

Chicago leder nu matchserien med 3–1.