Kovaltjuk & Hedberg bakom ny Devilsvinst

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-17

”Den där pucken gick inte in, den där pucken gick inte in...”

Han hade tappat målskyttet och buades ut av de egna fansen i början av året.

Men efter lagets 13:e seger på de 16 senaste matchena har Ilja Kovaltjuk gett New Jersey Devils-fansen nytt slutpelshopp.

Storstjärnan har kommit igång.

New Jersey Devils har gjort en av sina sämsta säsonger på länge och för bara ett par veckor sedan var Devils borträknat. Ingen trodde att laget med en knäskadad stjärnmålvakt (Martin Brodeur) och en skyttekung (Ilja Kovaltjuk) som tappat målkänslan skulle ha en chans nå slutspel.

Men helt plötsligt har New Jersey börjat vinna och i natt kom den 13:e segern på de senaste 16 matcherna, mot Carolina, och bakom segern stod en pånyttfödd Kovaltjuk.

I den andra perioden gjorde han matchens första mål, och det är honom Devils har lutat sig emot de senaste matcherna. Efter måltorkan i början av säsongen har han nu gjort sex mål på de sju senaste matcherna.

Efter det målet såg Johan Hedberg till att hålla tätt, och när Brian Rolston och Patrik Elias sedan gav Devils ledningen med 3–0 i början av den tredje perioden kändes matchen avgjord.

Kings ångar på

Men trots Johan Hedbergs storspel lyckades Carolina få in en reduceriing och med fem sekunder kvar kunde Tuomo Ruutu snygga till siffrorna ytterligare genom att göra 3–2.

Hedberg är en annan stor anledning till att Devils nu har en nytt slutspelshopp. Sedan Martin Brodeur blev skadad har svensken fått ta över huvudansvaret och gjort det mycket bra. Hedberg har nu fyra raka segrar och frågan är vad som händer när Martin Brodeur är tillbaka?

New Jersey har nu 12 poäng upp till just Carolina på slutspelsplats med en match mindre spelad än Hurricanes. Devils har spelat 57 av 82 matcher i grundserien.

Los Angeles Kings har hittat storformen.

I och med nattens straffseger mot Columbus Blue Jackets har man nu tagit poäng i tio raka matcher. Lagets bästa svit på 31 år.

Och redan i natt kan Kings tangera klubbrekordet när man möter New York Rangers i sin åttonde raka bortamatch.

Huselius missade straff

Men nattens match såg länge ut att bli en trepoängare, men med mindre än en och en halv minut kvar av matchen kunde Kris Russell kvittera och efter en mållös övertid avgjordes matchen på straffar.

Stor matchhjälte blev Jonathan Quick som räddade alla tre straffar, den tredje och sista från Kristian Huselius.